Alternatieve Sallandse Wandel Vierdaagse, de dag van Heeten

Donderdag 17 april 2021 was de dag van Heeten met de alternatieve Sallandse wandelvierdaagse 2020. We konden de auto vrij dicht bij de startlocatie gratis parkeren. We liepen naar HCR De Zwaan te Raalte en haalden daar de startstempel. We konden hier koffie-to-go krijgen maar de koffie smaakte helaas niet al te best, helaas. Binnen in het hotel maakten we nog wel een foto van een zwaan in een schilderij.

Raalte werd in oostelijke richting verlaten. Nadat we op de Raamsweg waren uitgekomen verlieten we deze spoedig over het Breembroekspad overgaand in een graspad We volgden een brede sloot en aan onze rechterhand zagen we in een groot grasveld 6 hazen heen en weer lopen. Vrij dicht bij een spoorlijn maakte ons pad een haakse bocht naar rechts. Aan de kant op het water zat een grote zwaan op een nest, prachtig was dat.

Daar waar het Breembroekspad de De Jongstraat kruist hadden we op een bankje een rust. Hier passeerden 2 dames die ook de alternatieve Sallandse 4daagse route vanuit Raalte liepen. Het Breembroekspad kwam uiteindelijk uit op de Raamsweg die we nu vervolgden

Aan het begin van het Boetelerveld werd even de gemeentegrens van Raalte met Haarle overgestoken maar snel daarna liepen we weer op het grondgebied van Raalte. Het Boetelerveld was een prachtig natuurgebied. Op ons pad lagen best veel plassen. Dat hadden we met de droogte niet verwacht. Bij een bankje hadden we nog een rust. In Schoonheten volgden we een graspad langs een sloot. Verderop kwamen we langs kasteel Schoonheten We kregen achteropkomende Sallandse wandel4daagse lopers in het vizier.

Nadat we de Lombokheide waren overgestoken werd niet veel later Heeten bereikt. In het centrum van Heeten was bij Dert13n de tweede stempelpost. We konden hier geen koffie krijgen, wel bij de bakker. Net toen wij koffie bestelden ging het koffieapparaat stuk. 15 minuten lang werd geprobeerd het apparaat aan de gang te krijgen. Daarna besloot men de koffie handmatig te zetten. Hier in Heeten stond een fraai betegeld bankje Over de Dorpsstraat werd Heeten verlaten.

Daarna werd koers gezet naar het Overijssels kanaal. Dit volgden we naar Raalte. Onderweg staken we het kanaal over met een zelfbedienings trekpontje. Een jongen van een jaar of tien vond het leuk om ons naar de overkant over te zetten.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor