Alternatieve Sallandse Wandel Vierdaagse, de dag van Luttenberg

Deze dag begonnen we met de wandeling vanuit het hotel te Hellendoorn omdat de route langs het hotel liep. Om 8.20 uur begaven we ons op zondag 18 april 2021 op pad. Vrij snel werd Hellendoorn verlaten. Buiten Hellendoorn liepen we in de richting van het bekende Avonturenpark. Bij de bosrand volgden we eerst even de bosrand voordat het bos definitief betreden werd.

Over de Sanatoriumlaan liepen we naar en langs verpleeghuis KrŲnnenzommer. Daarna slingerde ons pad een tijdlang door bosgebied om uiteindelijk bij de Boksloot uit te komen en deze volgden we even. Nu volgden enige lange rechte wegen. Eerst was dat de Nieuwe Twentse weg en vervolgens over de Oude Twentse weg. We kwamen in Luttenberg, de officiŽle startlocatie van deze 4-daagse tocht. Eerst plaatsten we de start stempel op onze startkaart en vervolgens dronken we koffie-to-go. Na een rondje-om-de-kerk, waarbij we langs de Lourdesgrot kwamen, werd Luttenberg weer verlaten. Het smalle pad langs de begraafplaats van Luttenberg was afgesloten. Met de GPS konden we makkelijk een alternatieve route vinden.

Nu liepen we een tijdlang over de flanken van de berg Luttenberg. Bovenop de top hadden we op een bankje een rust. Nadat we de berg weer waren afgedaald kwamen we bij een heuvelachtig terrein waar crossmotoren herrie maakten. De officiŽle route liep hier vlak langs. Wij besloten hier een alternatieve omleiding te lopen. Opnieuw volgde er een lange weg. Ditmaal was dat de Pollenweg. Op de gemeentegrens van Raalte en Hellendoorn stond een bankje waar we een rust hadden. Hier passeerden twee achterop komende Sallandse wandel4daagse lopers die we de voorgaande dag ook hadden gezien.

Nu werd bosgebied Hellendoornse Berg bereikt en doorkruist. Bij bungalow centrum Hellendoornse berg van Landal GreenParks voerde de route door het bungalow centrum. De Hellendoornse Berg werd beklommen. Bovenop was een grote kuil. Coos had geen zin om door die kuil af te dalen om deze vervolgens verderop weer omhoog te lopen. Omstanders melden dat je makkelijk om de kuil kon lopen. Coos maakte van deze informatie dankbaar gebruik. Ik liep de officiŽle route. Even later werd Hotel De Uitkijk bereikt. Hier haalden we de halfweg stempel en dronken een koffie-to-go Nu was het niet ver meer naar ons vakantieadres. Voor het diner reden we nog naar Raalte en aten daar een Pannenkoek-to-go

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor