Twentse vierdaagse, 2e wandeldag, paaszaterdag 31 maart 2018

Op paaszaterdag 31 maart 2018 was de start van de tweedag dag van de Twentse Wandel4daagse bij schoenenzaak Lossers Voetcomfort te Losser. We vonden het heel apart dat de start bij een schoenenzaak was. Er is over nagedacht, want na afloop hebben talrijke wandelaars nieuwe schoenen laten aanmeten. We konden ons niet herinneren dat we eerder aan een georganiseerde wandeltocht hebben meegedaan met een start vanuit een schoenenzaak.

Deze dag werd Losser in noordelijke richting verlaten. Vlak na de start liepen we even verkeerd achter andere wandelaars aan. We kwamen langs de oude steenfabriek waar de eerste dag de start was. Nu volgden we 3 km dezelfde route als de eerste dag.

Ruim voor IJsboerderij 't Loarboerke werd nog een lus van een kleine 2 km gemaakt om daarna alsnog langs de ijsboerderij te lopen. Daarna liepen we verder over het Duivelshofpad en de Oude Lutterkerkweg

Op de kruising met de Postweg was kennelijk een splitsing met een kortere afstand. Coos hield de routebeschrijving bij terwijl ikzelf de ingetekende route bij de hand hield. Hierdoor zag ik niet dat hier de splitsing met de 20 km route was. Toen wij even dachten dat we "verkeerd" liepen gaven achterop komende wandelaars een teken wat de juiste richting was. Maar die liepen dus de 20 km route.

Over het Rotboerpad liepen we nu een km parallel aan de A1-snelweg. Daarna staken we de snelweg over en kort daarna ook een spoorlijn. Nu zetten we koers naar De Lutte. Hier was bij café Lutters Kwartier de eerste binnenrust.

De Lutte werd in noordelijke richting verlaten. Even liepen we over de Bentheimerstraat, maar spoedig werd deze verlaten over het Beankepad. Nu volgde heel rustige wegen. Op een gegeven moment kregen we zicht op ons overnachtingadres. Dat was nabij een open kapelletje. Een bekende wandelaar uit Zwolle was ons achterop gelopen en samen liepen we nu een eind samen.

Over onder andere het Dassen Hendrikpad werd de Koepel op de Tankenberg bereikt. Vanaf de koepel hadden we een fraai panorama op de omgeving. Toen we de Bentheimerstraat weer overstaken zagen we een grote hoop hout liggen. Het was deze dag paaszaterdag en dus werd in deze streek de nodige paasvuren voorbereid. Over een traject van de NS wandeling Boerskotten werd Oldenzaal bereikt. Hier liepen we fraai door de Engelse tuin met diverse beelden.

Bij voetbalclub Berghuizen te Oldenzaal was een binnenrust. Over het Lossers Voetpad werd Oldenzaal verlaten. Daarbij staken we nog de A1-snelweg over. We kwamen uit op de Oldenzaalsestraat, die we even volgden

Over de Judithhoeveweg werd de Judithhoeve bereikt. Hier hadden we een rust op een picknickbank. Een echtpaar uit Winschoten kwam even later erbij zitten. Op de laatste 6 km genoten we nog met volle teugen van de talrijke fraaie boerderijen. Ook kwamen we nog langs de Snippertsteen. Deze Driemarkensteen is genoemd in het Luttermarkeboek uit 1651.

Deze wandeldag was mooier dan de eerste wandeldag. maar er zouden nog mooiere dagen volgen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor