Westerwaldsteig

datum: zaterdag 4 mei 2013
traject: Rennerod - Seck - Winnen - Gem nden - Westerburg
afstand: 19 km
wandeltijd: 7 uur
weer: droog, zonnige perioden, amcimum 20 graden
overnachting: Alte Landratsvilla Hotel Bender, Wilhelmstra e 28, 56457 Westerburg, ( 02663-911690, internet

Over het o­ver­nach­ting­a­dres te Rennerod heb ik al het een en ander in het verslag van vrijdag 3 mei 2013 gemeld. Na het ontbijt, dat wel goed was, begaven we ons rond half negen op pad. We liepen eerst naar de bakker en kochten behalve brood ook limonade. Daarna vervolgden we de wandeling en liepen we naar Seitenstein. Daarna volgde een lange weg naar de Grosser Secker Weiher. Hier aten en dron­ken we wat op een bankje. Een caf restaurant op een camping ging pas een uur later open. Daarna kwamen we in Dapprich. Hier was wel een caf , maar deze ging pas in de middag om 2 uur open. Daarna kwamen we bij de Holz­bach­schlucht. Toen het pad over een zeer steile helling liep, besloten we om te keren en over een al­ter­na­tie­ve route naar het eindpunt van de Holz­bach­schlucht te lopen. Daarbij liepen we over de andere zijde van de Holz­bach.

We kregen uitzicht op Gem nden, maar we liepen om de plaats heen. Aan de rand van Winnen kleedden we ons om en trokken de de korte broek aan. Op­nieuw liepen we langs Gem nden, nu echter langs de westzijde. Verschillende keren hadden we ver­wijs­bor­den naar de Katzm hle gezien. Eindelijk werd de uitspanning bereikt. Hier dron­ken we kof­fie ver­keerd omdat ze geen Latte Macchiato hadden en aten soep.

Bij Westerburg steeg ons pad en liepen daarbij als het ware over een rots boven Westerburg. Later verlieten we de offici le route vanwege onze o­ver­nach­ting in Westerburg. Het hotel was in een oude villa die in 2011 gerenoveerd was en er van buiten heel mooi uitzag. Van binnen trouwens ook. Het was een mooie kamer en de bediening was uitstekend.

Henri Floor