Westerwaldsteig

datum: vrijdag 3 mei 2013
traject: Fuchskaute - Homberg - Rehe - Rennerod
afstand: 14 km
wandeltijd: 5 uur
weer: droog, aanvankelijk vrij fris met 6 graden en wind, later 16 graden
overnachting: Gasthof Henrich, Westernoher Stra e 8, 56477 Rennerod, ( 02664-206, internet

We hadden goed overnacht in Fuchskaute. Een min­punt was het feit dat er maar 1 stoel op de ka­mer stond. Bovendien kregen we later, na afloop van de vakantie, thuis nog het verzoek om een on­be­taal­de rekening van 12,30 te betalen. Bij het af­re­ke­nen hadden we al geconstateerd, dat we het idee hadden dat niet alles betaald was, maar bij na­vraag werd toen gezegd dat alles in de rekening zat. Rond 9 uur be­ga­ven we ons op pad. We staken de B414 ver­keers­weg over en liepen boven langs Homberg. Na­bij L schteich volg­den we een grint­weg met een haakse bocht naar rechts. Mijn GPS gaf spoedig aan dat we verkeerd liepen. Toen we weer goed zaten, volg­den we een pad door de bossen dat als pad bijna niet opviel, maar hier was veel ge­mar­keerd zodat de route goed te volgen was. We moesten hier op tal­rij­ke boomwortels goed oppassen.

We kwamen in Rehe. Hier hadden we bij een bakker een rust en dronken Latte Macchiato en aten een stuk rabarbertaart. Daarna liepen we naar het stad­huis dat er schuin tegenover lag. De voordeur van het stad­huis moest heel mooi zijn, maar dat viel ons tegen, in eerste instantie. Want het bleek dat het stad­huis langs de doorgaande weg de achterkant was. Later bewon­derden we alsnog de voordeur.

We verlieten Rehe en zetten koers naar het Krom­bach­tal-stuw­meer. Op een splitsing stond bij een elektriciteitshuisje een picknickbank. Hier hiel­den we een rust en aten ons meegenomen lunch­pak­ket van de Fuchskaute op. Er was hier een kraan waar we onze limonadeflesjes met zuiver water konden vul­len. Maar het bleek dat er maar weinig water uit de kraan kwam. We liepen hier al een tijd langs militair terrein. Opeens zagen we vrij snel achter elkaar 2 ree n lopen.

Ren­ne­rod werd bereikt. Even volg­den we een ver­keers­weg. Daarna liepen we door een tunneltje on­der de weg door. We kwamen bij Haus am Arls­berg en dronken hier ieder 2 Latte Macchiato's. Je kon hier ook o­ver­nach­ten. Aanvankelijk wilde ik hier o­ver­nach­ten, maar de website van Haus am Arls­berg gaf geen info over o­ver­nach­ting­mo­ge­lijk­he­den. Bij het af­re­ke­nen bij Haus am Arls­berg kregen we een halve euro teveel terug. Toen we de persoon hierop attent maakte, bedankte hij ons daarvoor hartelijk.

Daarna kwamen we bij de Alter Bahnhof in Ren­ne­rod en even verderop bij de Heksenboom. We volg­den de spoorlijn naar de B255. De ge­mar­keer­de route liep nog iets verder door na de B255 maar daarna voerde de route weer terug de B255 door. We besloten hier af te steken door de spoorlijn on­der de B255 over te steken. We hadden het idee dat er geen treinverkeer over deze spoorlijn was. Daarna liepen we min of meer door de bosrand westelijk van Ren­ne­rod. Bij de Fried­hof­stras­se verlieten we de route voor o­ver­nach­ting. Ons o­ver­nach­ting­a­dres viel zeer tegen. Het was tevens een rookcaf . De ka­mer was aan de kleine kant en voor de glazen deur hing een gordijn van riet waardoor je makkelijk heen kon kijken. Gelukkig waren er twee grote en kleine handdoeken. E n van de grote handdoeken hingen we met behulp van twee wasknijpers voor de deur. We keken wat rond in Ren­ne­rod en dronken bij een bakker annex Konditorei nog Latte Macchiato. Later aten we in hotel Pitton warm.

Henri Floor