Westerwaldsteig

datum: donderdag 2 mei 2013
traject: Uc­kers­dorf - Erdbach - Breitscheid - Heisterberg - Fuchskaute
afstand: 20 km
wandeltijd: 7 uur
weer: droog, fel licht, regelmatig zon
overnachting: Gasthaus "Fuchskaute", An der B414, 56479 Willingen, ( 02667-961930, internet

We hadden goed overnacht in Herborn-Uc­kers­dorf. Er was geen ontbijt, maar in het centrum van Uc­kers­dorf was een Edeka met bakker waarwe ont­be­ten. Voor 15,70 hadden we 4 Latte Mac­chi­a­to's, 3 belegde broodjes, 2 bananen en een bruin brood voor onderweg. Het eerste traject van ons wan­del­pad liep over een bergkam. Diverse malen hadden we deze dag dan ook prachtige pa­no­ra­ma's. We kwamen langs de 348 meter hoge Kram­berg. Daarna liepen we zuidelijk langs Medenbach. Bij de K nigsberg, ten noor­den van Erdbach, zagen we in de verte 2 men­sen op een bankje zitten. Later bleek dat we er vrij dicht langs kwamen. We liepen even langs de be­bouw­de kom van Erdbach. Even voor een be­graaf­plaats hadden we een rust op een bankje en aten en dronken wat.

Nu maakte ons pad een flinke slinger omdat er een steile rots was. Later liepen we boven over de rots en langs de kant stond hekwerk. Er werd hier kalk gedolven. Aanvankelijk zagen we delen van de fa­briek boven de bomen uitsteken, In het centrum van Breitscheid vroegen we aan iemand of we ergens kof­fie konden drinken. Vlakbij was een bakker an­nex slager. We dronken nu geen kof­fie, maar thee en sinas appelsap en aten er wat lekkers bij. Ver­schil­len­de keren voerde ons pad naast grintwegen ook over graswegen of zand­pa­den. We liepen langs het vliegveld van Breitscheid en hadden op een bankje nog een rust. Nabij Heisterberg week de ge­mar­keer­de route van de GPS-route af.

We kwamen bij de Heisterberger Weiher. We hadden al enige tijd uitzicht op een hoge mast. Waarschijnlijk was dat een televisiezender. Lange tijd dachten we, dat deze nabij ons overnachtingadres stond.

We staken een verkeersweg over nabij een rotonde. Tot aan ons overnachtingadres bleven we ten noor­den van de B414-verkeersweg lopen. In Breitscheid was het weer wat betrokken en van een vrouw hoor­den we dat er in de middag regen was voorspeld. Deze vrouw was aanvankelijk in gesprek met twee mannen en we konden haar horen zegen: moet ik die twee wan­de­laars mijn bank aanbieden om te rusten, maar mijn hond zit momenteel op die bank. We vertelden dat we kort tevoren al een rust hadden gehad. De tuin van de vrouw was mooi ingericht en we maakten er een foto van.

Rond 15:15 uur werd Fuchskaute bereikt. Hier overnachtten we in het 3-sterren hotel. Op het terras van het hotel zaten we nog in de zon en dronken wat. Daarna deden we op de hotelkamer nog een dutje. s-Avonds aten we warm in het hotel.

Henri Floor