Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Burgenweg naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Burgenweg

datum : zaterdag 10 september 2011
traject: Friedenfels Voitenthan Muckenthal Schönhaid Seidlersreuth - Falkenberg
afstand: 15 km
overnachtingadres: Privatpension Rosa Schlicht, Florianstraße 6, 95685 Falkenberg, ( 09637-337.
overnachtingprijs: € 40.

Burgenweg

Burkhardsteich (links) We hadden goed overnacht in Haus Nora te Friedenfels. Om half negen begaven we ons op weg. Eerst moesten we weer op de route komen. Dat was nabij de brouwerij. Maar eerst kochten we nog een ongesneden brood omdat het niet voor ons gesneden kon worden. Daarna volgden we een paar alternatieve paden om aan de rand van Friedenfels te geraken. Hier volgden we de ingetekende route.

We vonden het eerste stuk slecht tot niet gemarkeerd. We kwamen er later achter dat dit kwam doordat we niet de officiële gemarkeerde route hadden genomen. Even voor Haferdeckmühle kwamen we op de officiële route uit. Bij een meertje voor Haferdeckmühle volgden we een alternatieve route vanwege een steil pad. Nabij Voitenthan hadden we een rust bij een kruisje, waar ook een picknicktafel was. Daarna zetten we koers naar Muckenthal. Even voor Muckenthal zagen we een heel groot veld met gele bloemetjes.

In Muckenthal hadden we een koffierust in Gasthof Gleißner, Muckenthal 7, 95676 Wiesau, tel 09634-428. De naam Muckenthal werd spoedig verklaard. We liepen langs talrijke meren waar veel muggen waren. We verlieten Muckenthal en kwamen daarna langs de volgende meren: Kuhloheteich, Wirlerteich, Naglerteich, Burkhardsteich, Kreisler Weiher, Thurner weiher en Scharlohe Teiche.

Burgenweg

tussen Seidlersreuth en Falkenberg Toen kwamen we bij een gesloten spoorwegovergang. We moesten een handel naar beneden drukken om de spoorwegbomen geopend te krijgen. Een stem door een luidspreker zei wat en even later gingen de bomen open. We staken de spoorlijn over en even later hoorden we weer een stem door een luidspeker. Toen gingen de spoorwegbomen weer omlaag.

Opnieuw liepen we langs een aantal meren zoals de Mondsee, Silbersee, Riesslitzer Teich en de Perlsee. Bij een asfaltweg verlieten we de route even voor een muggenvrije rust. Bij het eerste huis stond een witte bank in de tuin. Aan de eigenaar (Herr Albert Meißner, Tannenloheweg 27, 95676 Wiesau/Schönhaid), die buiten bezig was, vroegen we of we er mochten zitten. Hij nodigde ons echter uit in de achtertuin uit de zon, waar wij op tuinstoelen konden zitten. We kregen er mineraal water en Latte Macchiato werd ons aangeboden. Daarna bracht de vrouw des huizes nog 5 gebakje, met als model een tompoes. Coos at er twee op en ikzelf drie.

Burgenweg

Falkenberg We vervolgden ons pad en liepen nog langs de Neuweiher, Schafloheweiher, Adamsteiche en Bäckerteiche. We staken een snelweg (A93) over. De zon begon flink op ons te branden en elke schaduwplek werd benut. In Seidlersreuth was geen café. Daarop liepen we verder naar Falkenberg. Rond drie uur kwamen we in Falkenberg aan.

Daarna liepen we naar ons overnachtingadres bij Rosa Schlicht aan de Florianstraße 6. s-Avonds aten we warm in het centrum van Falkenberg in Gasthof Zum Goldenen Stern, Marktplatz 11, 95685 Falkenberg, ( 09637-338, www.gasthofzumgoldenenstern.de.


naar de top van deze pagina
Henri Floor