Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Burgenweg naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Burgenweg

datum : zondag 11 september 2011
traject: Falkenberg Windisch-eschenbach/Neuhaus
afstand: 15 km
overnachtingadres: Gasthof Zum Waldnaabtal, Marktplatz 1, 92670 Windischeschenbach-Neuhaus, ( 09681-3711.
overnachtingprijs: € 55.

Burgenweg

langs de Waldnaab Na het ontbijt van half acht begaven we ons om half negen op pad. De jas kon al meteen uit. Het was eerst een kleine kilometer lopen om weer op de route uit te komen. Dat was gelukkig bergafwaarts. Aan de rand van Falkenberg staken we de Waldnaab over. Tot aan Hammermühle liepen we over een graspad. De hele dag liepen we trouwens langs de Waldnaab.

De eerste steile rotsen langs ons pad was langs de Füchselrangen. Verderop kwamen we nog langs Stegloh, Breitenstein, Johannes Schlag en Schwallohe. Daarop kwamen we bij de Blokhütte. Hier hadden we een rust van ruim een half uur. We dronken er koffie en aten een Käsekuchen en een Himberenkuchen met slagroom.

Een Duits echtpaar op de fiets kwam op onze uitnodiging bij ons zitten. Na de Blokhütte werd het pad breder. Als we in de zon liepen was het behoorlijk warm. Eenmaal liep het pad over een steile helling. Daarop besloten we een alternatieve route te volgen. Daarbij kwamen we langs de Waldfriedenhütte. Rond half drie kwamen we op ons overnachtingadres aan. De kamer was nog niet klaar, maar we konden onze spullen wel al op kamer 30 plaatsen. We keken wat in Neuhaus rond, onder andere de Burgtoren. s-Avonds aten we warm in het overnachtingadres, Gasthof Zum Waldnaabtal.

naar de top van deze pagina
Henri Floor