Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Burgenweg naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Burgenweg

datum : Vrijdag 9 september 2011
traject: Waldershof - Neumühle – Walbenreuth – Marktredwitzer Unterkunfthaus – Tändeln – Ruïne Weißenstein - Friedenfels
afstand: 18 km
overnachtingadres: Haus Nora, Schusterbergstraße 10, 95688 Friedenfels, ( 09683-237.
overnachtingprijs: € 40

Burgenweg

nabij Waldershof We hadden goed geslapen, zo’n 10 uur. Om 8 uur hadden we ontbijt. We deden het de eerste hele wandeldag rustig aan. We dachten dat de dagafstand 13 tot 14 km zou zijn, maar het werd 18 km. Eerst gingen we naar de supermarkt en de bakker. Het was vochtig weer, min of meer mistregen. Op de wegen en paden lagen diverse plassen water. Vooralsnog namen we geen foto’s. Spoedig verlieten we Waldershof. We liepen eerst in overwegend open gebied over veldwegen. Op een akker was een tractor aan het omploegen. We maakten er een foto van met de omgeving en groetten vervolgens de bestuurder. Er zaten twee jonge mannen in de tractor en beiden zwaaiden terug. We staken een verkeersweg over. Daarop steeg ons graspad.

Daar waar de weg op de kaart ophield gaf de GPS kaart wel een wandelweg aan. Deze voerde door bosgebied de Mascher Berg. We kwamen bij Walbenreuth. Er bleek hier geen café te zijn om koffie te drinken, maar er waren wel 2 bankjes om uit te rusten. Een muur van de brandweer was versierd en we maakten er een foto van. We vervolgden ons pad en kwamen bij het Marktredwitzer Unterkunfts Haus op 760 meter hoogte te Tändeln. We aten er goulashsoep en dronken koffie.

Burgenweg

ruïne Weißenstein Verderop steeg ons pad om vervolgens bij de ruïne Weißenstein op 860 meter hoogte te komen. Er voerden trappen naar boven. Vanwege de nattigheid en dus ook gladheid zagen wij er vanaf om naar boven te lopen. Er stond hier een opvallend beeld van een vrouwenfiguur.

We verlieten nu even de officiële markering. Een smal pad over rotsblokken zagen we vanwege de nattigheid nu niet zitten. Verderop bleek de route anders te lopen dan ingetekend. Het GPS deed goede diensten, maar de ingetekende route is toch wel fijn om te hebben vooral vanwege het betere overzicht. Op een splitsing op 585 meter hoogte hadden we nog een rust op een bankje en aten wat. Rond 15:15 uur kwamen we in Friedenfels aan en keken er wat rond omdat we om 16:00 uur hadden afgesproken bij ons overnachtingadres. De kamer in Huize Nora was relatief groot. Er stond een 3e bed in de kamer. ’s-Avonds aten we warm in Schloßschänke Friedenfels, Gemmingenstraße 31, 95688 Friedenfels.

naar de top van deze pagina
Henri Floor