Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Burgenweg naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Burgenweg

datum : donderdag 8 september 2011
traject: Marktredwitz - Waldershof
afstand: 5 km
overnachtingadres: Gasthof Grünen Baum, Kirchgaße 12, 95679 Waldershof, ( 09231-71259.
overnachtingprijs: € 58

Burgenweg Met de trein reden we vanaf station Driebergen-Zeist naar Utrecht. Daar namen we de ICE naar Düsseldorf. Met een overstaptijd van een uur reden we daarna verder naar Nürnberg. Hier hadden we 49 minuten overstaptijd. We liepen even het oude stadscentrum van Nürnberg in en ik maakte al een aantal foto’s. Later bleek dat dit de enige foto’s van de dag zouden zijn.

In Marktredwitz kwamen we om 17:10 uur aan. Dit laatste treintraject was niet zo aangenaam. De zitplaatsen waren aan de krappe kant.

We begonnen de wandeling met lichte regen. We moesten nog aan de rugzak wennen en hadden verder geen zin om foto’s te maken, mede vanwege de vochtigheid. We staken het riviertje Kössein over en even later liepen we de spoorlijn onderdoor. Daarop verlieten we de bebouwde kom van Marktredwitz en volgden de Kössein parallel. De asfaltweg ging over in een grint/grasweg. Na kruising met de St 2121, een verkeersweg, volgden we een smal graspad.

Gelukkig was het gras vrijwel droog. Langs maïsvelden kwamen we in buurtschap Rosenhammer. Even ging onze volgende grintweg omhoog en door een bospassage. In Waldershof verlieten we de Burgenweg en overnachtten in Gasthof Grünen Baum. We waren om 17:20 uur gestart en kwamen om 18:30 uur aan. We hadden in Gasthof Grünen Baum een kamer gereserveerd.

’s-Avonds at ik tijdens het diner een Wiener Schnitzel. Achteraf gezien was deze te groot. We zijn in Nederland niet meer gewend om zoveel vlees te eten. Coos nam uit voorzorg Hawaai-toast met kaas en groenten.

naar de top van deze pagina
Henri Floor