Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de E8 trajekt Rothenburg ob der Tauber - Riedenburg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum: zaterdag 19 september 2009
traject: Treuchtlingen - Dietfurt im Franken - Pappenheim - Zimmern - Solnhofen
afstand: 17 km
wandeltijd: 6½ uur.
Hoogten : 405 - 480 meter
Weer

:

net als de voorgaande dagen was het in de ochtend niet helder. Deze dag was het minder nevelig.
Tussen 1 en 2 uur heeft het licht geregend. Vanaf half vier kwam de zon door.
Temperatuur:
Topo Karte(n) 1:25 000: TK25 Treuchtlingen - 7031, Bieswang - 7032, Dollnstein - 7132, Eichstätt - 7133
overnachtingadres: Claudia Lutz, Lerchenstaße. 6, 91807 Solnhofen, Telefon ( 09145-1899
Overnachtingprijs: € 38 per nacht
Uitgaven


:


Treuchtlingen overnachting € 50, Edeka € 12,80, brood € 2,50;
Pappenheim koffie € 10,20,
Solnhofen limonade € 7,75 avondeten in HR Adler € 34,00

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 We hadden goed geslapen in het Waldgasthof. Vanwege de zware voorgaande dag deden we het nu rustig aan. Om acht uur hadden we deze dag het ontbijt. In het gastenboek, dat sinds 1974 bestond, waren wij de eersten, die er dit jaar wat inschreven. Toen we daar een opmerking overmaakten, reageerde de wirtin met de mededeling dat mensen niet meer zo graag wat schrijven.

De papegaai maakte diverse geluiden en uiteindelijke deden wij ook mee. Rond kwart over negen begaven wij ons op pad. We liepen naar het centrum van Treuchtlingen. Bij de Edeka kochten we geen brood omdat ze geen snijmachine hadden om het brood te snijden. In het oude centrum stonden weer fraaie vakwerkhuizen en enige kerken.

Langs de Altmühl verlieten we Treuchtlingen en liepen naar Dietfurt im Mitten Franken. Langs de Altmühl zagen we dat kano's met bemanning te waren werden gelaten met veel gegiechel van dames. We verlieten Dietfurt over een steil pad omhoog. Gelukkig stonden er aan het einde van het pad meerdere banken. Verderop hadden we aan de weg WUG11, bij een piknikbank een rust. Twee wandelaars en drie fietsers kwamen langs, terwijl wij op de bank rustten. Het was ons trouwens opgevallen dat sommige straatnamen de letters van de landkreis, hier WUG, voerden.

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 Vlak voor Pappenheim ging het pad via trappetjes en met een trapleuning steil omlaag. In Pappenheim begon het licht te regenen waardoor we geen foto's van de plaats Pappenheim maakten. Bij een konditorei aten we een appeltaartje met vanillesaus en dronken twee Latte Macchiato. Daarna konden we nog onder afdakjes foto's van het kasteel maken.

Buiten Pappenheim zagen we verschillende markeringen van de Altmühltalmarsch, een mars van soldaten.

Nabij Zimmern liepen we van de route af omdat de officiële route over een relatief steile berghelling liep. We liepen nu door de plaats Zimmern. Vlak voor Solnhofen was een splitsing van de Main/Donauweg en de Panoramaweg. Met hulp van de plattegrond van Solnhofen liepen we rechtstreeks naar ons overnachtingadres. Eerst keken we de plaats wat rond. Ik deed dat vanwege het warme weer in de korte broek. Want tijdens het wandelen hadden we de lange broek aan, mede vanwege de insekten en betere beveiliging tegen teken. Na het douchen liepen we naar Hotel Adler voor ons diner.

naar de top van deze pagina
Henri Floor