Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de E8 trajekt Rothenburg ob der Tauber - Riedenburg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum: vrijdag 18 september 2009
traject

:

Wassertrüdingen - Wachtlerberg - onder Spielberg langs - Heidenheim - Hahnenkamm -
Windischhausen - Ober Heumöden - Unter Heumöden - Treuchtlingen.
afstand: 34 km
wandeltijd: 11 uur en 40 minuten.
Hoogten : 425 - 621 meter
Weer: het eerste half uur en vanaf ongeveer 4 uur zonnig. Verder overwegend bewolkt.
Hele dag droog weer.
Temperatuur: Maximum temperatuur 18-20 graden.
Topo Karte(n) 1:25 000: TK25 Wassertrüdingen -6929, Heidenheim - 6930, Wolferstadt - 7030, Treuchtlingen - 7031.
overnachtingadres

:

Waldgasthof Heumöderntal, Uhlbergstraße 54, 91757 Treuchtlingen, ( 09142-3832
Overnachtingprijs: € 50 per nacht
Uitgaven

:

Wassertrüdingen overnachting € 50,00, bananen € 1,50, bakker € 4,70;
Heidenheim € 7,50.

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 Na het ontbijt in Wassertrüdingen, dat we om half acht hadden, vertrokken we om 10 minuten over acht. We verlieten de plaats en spoedig liepen we in het eerste bos, hier Hollerwald geheten. Daarna kwamen we over de Wachtlerberg. Hier liepen we over de berggraad. Eenmaal voer het pad tussen grasstengels die wel anderhalf tot twee meter hoog waren.

We liepen nu in de richting van Spielberg. Maar de plaats zelf betraden we niet. Ook deze dag was het aantal banken om op te zitten onderweg zeer spaarzaam. In Heidenheim hadden we een rust in Gasthof Alte Post en dronken koffie. Rond twee uur verlieten we Heidenheim. Buiten Heidenheim moesten we om een militair gebied heenlopen. We maakten deze dag veel foto's van wandelbordjes. Op de Hahnenkamm, nabij Rohrach wachtte ons een verrassing. We hoorden iemand hele rare klanken uitslaan. Eerst dachten we daarop dat twee mensen hevige ruzie met elkaar hadden. Het bleek dat een schaapherder met een flinke kudde schapen tegen zijn schaapshonden sprak.

Even voor Windischhausen volgden we een pad dat zelfs niet op onze gedetailleerde kaart van 1:25.000 stond. In Windischhausen besloten we om niet meer geheel de officiële E8 route te volgen vanwege invallende duisternis. Via Ober- en Unter Heumödern werd ons overnachtingadres om 10 minuten voor acht bereikt. We kleden ons snel om en gingen toen eerst dineren. Het transpireren, zet bij ons meestal nog ruim een uur voort. Na het eten douchten we ons om vervolgens te gaan slapen.

naar de top van deze pagina
Henri Floor