Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de E8 trajekt Rothenburg ob der Tauber - Riedenburg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum: dinsdag 15 september 2009
traject

:

Crailsheim - Willemshöhe - Schönebürg - Neuhaus - Mistlau - Großenhub Fichtenhof - Völkermühle -
Wildenstein.
afstand: 22 km
wandeltijd: 7½ uur
Hoogten : meter
Weer: tot een uur of één mistig, nevelig en frisjes
Temperatuur: 14 graden, In de middag probeerde de zon er door te komen en werd het 16 graden.
Topo Karte(n) 1:25 000

:

TK25 Crailsheim - 6826, Feuchtwangen West - 6827 (niet nodig), Stimpfach - 6926 (niet nodig),
Dinkelbühl - 6927
overnachtingadres

:

Gasthaus zum Rössle, Familie Strebel, Crailsheimer Straße 2,
74579 Fichtenau/Wildenstein, ( 07962/486
Overnachtingprijs: € 48 per nacht
Uitgaven

:

Crailsheim overnachting € 54,00 - brood € 2,49 - limonade+4 bananen+chocolade € 7,16 -
statiegeld lege flesjes -€ 0,75; Wildenstein koffie € 3,00.

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 We hadden goed geslapen in Crailsheim. In de badkamer deed een lamp het helemaal niet en een andere moest je op drukken om te laten branden. De douchekop was handbediening. Het raam ging moeizaam open en dicht. Het bed was aan de smalle kant en er lag 1 dekbed en 1 groot kussen op bed. Maar in de kast lag nog een dekbed en een kussen.

Na het ontbijt deden we bij een supermarkt onze inkopen. De lege Fantaflesjes konden we bij dit bedrijf niet inwisselen, maar wel bij de tegenoverliggende benzinepomp (ARAL). Want in Duitsland zit op de meeste plastic flesjes wel statiegeld.

Onze beginroute naar Willemshöhe was niet meer gemarkeerd. De beginroute was vermoedelijk verlegd, maar bij Willemshöhe troffen we onze markering weer. Op lantarenpalen en dergelijk waren nog wel vierkante plekken zichtbaar waarop een oude markering had gezeten.

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 We liepen deze dag veel door bossen. In de ochtend was het te vochtig om foto's te maken. We kwamen langs de voormalige Schönebürg. Het eerste uur van deze dagwandeling kwamen we langs talrijke bankjes. Maar toen hadden we nog geen behoefte om hierop te rusten. Daarna was onze eerste rust op een bankje in Mistlau om 12.15 uur. Voordat we in Mistlau aankwamen, voerde onze route nog langs Neuhaus. In Mistlau rustten we ongeveer een kwartier. Hier voerde ons pad fraai over weilanden en langs bosranden.

In Großenhub hadden we een rust op een bankje bij een kerk. In Großenhub stonden in verschillende tuinen kaboutertjes. Via Fichtenhof en Volkermühle kwamen we bij ons overnachtingadres in Wildenstein aan. We bezichtigden de plaats en bij Gasthof Lamm dronken we nog koffie. De Wirtin zag onze stempelkaart en vertelde wat over E8 wandelaars. Dit was de enige keer dat we iemand troffen die iets van de E8 afwist, zo onbekend is deze wandeling in de diverse plaatsen waar we doorkwamen. 's-Avonds aten we in ons overnachtingadres warm.

naar de top van deze pagina
Henri Floor