Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de E8 trajekt Rothenburg ob der Tauber - Riedenburg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum: woensdag 16 september 2009
traject

:

Wildenstein - Lautenbach/Mammermühle - Buckenweiler - Oberhard - Segringen - Dinkelbühl -
Botzenweiler - Sinbronn.
afstand: 17 km
wandeltijd: 7 ½ uur
Hoogten : 440-500 meter
Weer: in de ochtend nevelig zonder vergezichten. Vanaf ongeveer 1 uur kwam de zon door
Temperatuur: De temperatuur steeg naar ongeveer 23 graden.
Topo Karte(n) 1:25 000: TK25 Dinkelbühl - 6927, Weiltingen - 6928.
overnachtingadres

:
Gasthof Goldenes Rößle, Fam. Strehle und Kniewasser, Sinbronn 31,
91550 Dinkelsbühl, ( 09851-2372
Overnachtingprijs: € 46 per nacht
Uitgaven


:


Wildenstein overnachting €48 + €25, bakker € 8,30;
Segringen Cappuccino/chocola € 4,00;
Dinkelsbühl € 5,20, koffie en gebak € 8,00, ansichten € 3,30.

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 Na het ontbijt om half acht liepen we eerst naar de plaatselijke bakker, waar we ook limonade konden krijgen. Het was nevelig en dus weer geen mooie vergezichten. Aan de rand van Wildenstein was in het bos in 2008 voor kinderen een Zauberwald bosperceel aangelegd. Boven Lautenbach kwamen we langs de Hammermühle. Door een bospassage werd Buckenweiler bereikt. Hier aten en dronken we wat op een bankje in een bushokje. Door een paar dames werden we vriendelijk goedendag gezegd, terwijl ze ondertussen met elkaar verder praatten.

Langs de kant van een verkeersweg zagen we een paar bordjes met wapens Wilkommen im Landkreis Schwäbisch Hall en Willhausen im Landkreis Ansbach. Bij Oberhard verlieten we de verkeersweg weer en liepen over een oude weg naar Segringen. Hier viel de begraafplaats op. Op alle graven stond eenzelfde soort kruis. Op elk kruis stond niet wanneer de overleden persoon geboren was. Wel wanneer hij of zij gestorven was. Opvallend was ook, dat op het kruis stond hoe oud de persoon geworden was. Naast het aantal jaren stond ook het aantal maanden en dagen vermeld. Achter op elk kruis stond een tekst uit de bijbel. In het plaatselijke café wilden we cappuccino drinken. Het werd warme chocolade. Na Segringen kwamen we in het plaatsje Rain.

Daarna volgde een verkeersweg zonder naastliggend fietspad naar Dinkelsbühl. In Dinkelsbühl hebben we veel foto's gemaakt. In café Am Münster, Weinmarkt 2, 91550 Dinkelsbühl, tel 09851-555676 dronken we koffie met een gebakje. In Dinkelsbühl staan veel vakwerkhuizen. We troffen er ook een groep Japanners.

Buiten Dinkesbühl liepen we door een bos naar Botzenweiler. Hier zagen we in een tuin wel 33 kaboutertjes. Bij een bushaltehokje hadden we een rust en aten wat. Tegen vier uur kwamen we in Sinbronn aan. Goldenes Rößle was een groot huis dat geel gekleurd was. Hoewel ze rustdag hadden, konden we er terecht. 's-Avonds aten we er ook warm.

naar de top van deze pagina
Henri Floor