eerste dag Kempische wandeldagen derde dag Kempische wandeldagen Foto's van de Kempische wandel driedaagse 2009 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor

Kempische Wandeldagen, zaterdag 8 augustus 2009, route richting Heeze

Kempische wandeldagen 2009, 

Braakhuizense Heide Mochten we de eerste dag om 6:55 uur startten, nu mochten we niet voor 7:00 uur startten. We liepen naar het kasteelpark van Geldorp. De route naar het centrum van Geldrop verliep nu ook anders als voorgaande jaren. We kwamen langs een oud fabrieksgebouw waarop de naam van A. van den Heuvel stond geverfd. We volgden een traject langs de Kleine Dommel en werden ingehaald door een dame, die vrijwel altijd loopt in een T-shirt met de tekst LIEFDE IS ...WANDELEN

Opnieuw volgden we een traject langs de Kleine Dommel. We staken een brug over en volgden toen een smal pad langs een sloot. Aan het begin van het pad stond een bordje met de tekst hondenuitlaatroute. Nu maar hopen dat we niet in hondendrollen zouden stappen. Op weg naar een snelweg was opnieuw een nieuwe route, ten opzichte van voorgaande jaren gemaakt, waarbij de paden soms heel erg smal waren. We kwamen over een terrein waar talrijke campers stonden van hondeneigenaren. Maar de meeste eigenaren van de campers lieten zich nog niet zien vanwege het vroege uur. Even verderop zagen we een man met een schep aan een lange steel. En alles wat maar iets leek op een hondendrol werd van het pad in de boesboes gegooid.

Meteen na de snelweg liepen we steil naar beneden het bos in en dwaalden verder over de Braakhuizense Heide. De eerste wagenrust werd bereikt en lag aan de rand van de Strabrechtse Heide. De afgelegde afstand bedroeg 7,7 km. Ook deze dag kwamen we weer langs talrijke vennen.

Kempische wandeldagen 2009, 

op de Strabrechtse Heide Nu betraden we dan de Strabrechtse Heide en opnieuw was er een nieuwe route. Van de Strabrechtse heide hebben we in voorgaande jaren in onze verslagen al gezegd hoe mooi dat was. Aardrijkskundig kunnen we nu zeggen dat de route naar de tweede verzorgingspost liep via de grondgebieden van de plaatsen Heeze en Maarheeze naar Someren. Op 15,3 km was de tweede wagenrust in bosgebied Somerense Heide.

Via het grondgebied van Maarheze liepen we weer terug naar het grondgebied van Heeze Na de samenkomst met de 25 km liepen we achter kasteel Heeze langs. Maar het kasteel zelf zagen we niet. Op 22,9 km was de grote rust in café De Brug te Heeze.

Na de rust liepen we om buurtschap Kruis en Oudemolen heen. Op een smal zandgrintpad, met aan de ene kant een maďsveld en aan de andere kant grasveld, kwamen ons een paar grote fietsgroepen aangereden met veel jongeren. Een aantal jonge jongens zeiden meerdere keren achter elkaar "goeden morgen". Nabij buurtschap Muggenberg liepen we nog langs een groot landhuis dat bij voorgaande tochten van de Kempische wandeldagen leeg had gestaan. Vermoedelijk was de toenmalige eigenaar vlak voordat het huis zou worden opgeleverd falliet gegaan.

Via Genoenhuis en Zes Gehuchten liepen we naar de finish. De afgelegde dag-afstand bedroeg 35,430 km. Het IVV-nummer was 11627.

Het was weer een mooie dagtocht geworden. Deze dag werden we talrijke malen ingehaald door 80 en 110 km lopers van de Kempenlandtocht. Diverse "grootheden" werden daarbij op de gevoelige plaat vastgelegd. De meeste lopers van de Kempenlandtocht, die met twee of meer personen bij elkaar liepen, spraken luid. We hoorden ze dan aankomen en omdat we geen ogen in ons achterhoofd hebben, konden we ze op deze manier toch tijdig spotten. We konden ons fototoestel dan op tijd in de aanslag houden.

naar de top van deze pagina

Henri Floor