eerste dag Kempische wandeldagen Foto's van de Kempische wandel driedaagse 2009 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor

Kempische Wandeldagen, zondag 9 augustus 2009, route richting Mierlo

Kempische wandeldagen 2009, 

Lieropse Heide Evenals de eerste dag liepen we eerst langs de camping van de Kempische Wandeldagen. Door industriegebied liepen we naar de weg van Geldrop naar Nuenen. Bij het Eindhovens kanaal aangekomen staken we deze over en volgden deze meer dan een km in de richting van Eindhoven. Op naastliggende velden was het al, op zondagochtend, een drukte van belang. Zo'n 35 mensen waren bezig om iets van planten af te halen. Een collega internetfotograaf uit het Friese Drachten heeft daar gedetailleerde opnamen van gemaakt op haar website. Toen wij daar liepen waren de arbeiders heel ver weg, aan het eind van het veld, De hierboven genoemde internetfotograaf liep de 15 km, na eerder al deelgenomen te hebben aan de Kempenlandtocht en nu nog even aan het uitwandelen was. De werkers op het land konden inmiddels veel dichterbij zijn gekomen.

Als we het pad langs het Eindhovenskanaal lang genoeg zouden volgen, dan zouden we uitkomen bij de afslag van het pad langs de Kleine Dommel. Zover liepen we niet. We sloegen eerder af en volgden nu veld- en graswegen en -paden door weilandengebied met de naam Varkensput Er was hierin een overgang die voor mensen met normaal zicht al moeilijk was waar te nemen. We zagen deze dagen tweemaal wandelaars met een blinde stok lopen en zij zullen met de voornoemde overgang problemen hebben gehad. Maar er zijn dan altijd hulpvaardige wandelaars om hen te helpen.


Kempische wandeldagen 2009, 

Strabrechtse Heide Vlak voordat we weer in de "bewoonde wereld" kwamen, was een parkoerswijziging. Het officiŽle pad was dichtgegroeid. De pijl rechtsaf was een kwartslag gedraaid. We kwamen uit bij Hotel Restaurant de Collse Hoeve. De naam, benevens een ploegende boer, was op de muur van het hotel geverfd.

Opnieuw liepen we door industriegebied. Ditmaal was dat nabij Eeneind/Nuenen. Het bedrijf Chateuvloeren voerde een heel mooi wapen, wat ook maar op de gevoelige plaat werd vastgelegd.

Op 6,7 km werd de eerste verzorgingspost nabij Gulbergen bereikt. Daarna liepen we langs het gelijknamige golfterrein. Op een paar passages was hekwerk langs en gedeeltelijk boven het asfaltfietspad bevestigd vanwege mogelijke golfballen. Behalve de naam van golfterrein Gulbergen was er een, naar Hollandse begrippen, echte berg met de naam Gulberg,

Nabij buurtschap Heiderschoor liepen we langs dierenpension Knoops. Op het huis was een afbeelding van de oude boerderij bevestigd. Daarna liepen we nog door buurtschap Het Broek alvorens de grote rust in Mierlo te bereiken. Deze lag op 12,4 km en was gevestigd in cafť zaal 't Tapperijke aan de Marktstraat.


Kempische wandeldagen 2009, 

Strabrechtse Heide Door buurtschap Loeswijk verlieten we de plaats Mierlo. Nu dwaalden we door natuurgebied Broekkamp. In buurtschap Voortje kwamen we langs de Pluktuin Voortje en hier stonden talrijke bloeiende planten en bloemen. Na natuurgebied Gebergte werd de A67 snelweg overgestoken. We liepen nu door bosgebied nabij buurtschap Moorsel. We waren hier niet bepaald alleen, want we werden meerdere malen opgeschrikt door mountainbikers. Mountainbikers zijn ook mensen en kunnen ook heel verschillend reageren. De een verwacht dat je meteen voor ze opzij springt en de ander rijdt voorzichtig langs je heen en groet beleefd.

Op 19,8 km bereikten we de tweede wagenrust. Daarna dwaalden we lange tijd over de Lieropsche heide met knuppelbruggetjes. Een paar maal zagen we hier kuddes schapen. Elk jaar loopt de route langs de Hoenderboom. En dat was dit jaar ook weer het geval. Lang bleven we hier niet, want er vlogen nogal wat wespen rond.

Hadden we eerder op de dag veel mountainbikers gezien, nu zagen we veel gewone, toeristische fietsers. Die rijden gelukkig ook veel minder hard. Maar ook hier troffen we meerdere keren grote groepen jonge fietsers, begeleidt door ouderen, die wat leeftijd betreft voor ons ook nog broekies zijn. Zo kwamen we langs het Mosven en de Galgenberg. Na natuurgebied Rederijk staken we de A67 snelweg over. De derde en laatste wagenrust lag op 32,4 km. Dat betekent dus, dat we 12,6 km hadden gelopen zonder een rust van de organisatie. Voor de doorsnee 35 km loper zal dit geen probleem zijn geweest, maar veelal heb je toch meestal binnen 8 km bij OLAT een verzorgingspost.

Verder liepen we op korte afstand langs buurtschap Luchen. Over de Molenheide werd de finish bereikt. De afgelegde dagafstand bedroeg 35,990 km. Het IVV nummer was 11628. Het was de hele dag droog weer geweest met een maximum temperatuur van 23 graden. Het waren weer mooie dagen geweest en we willen de organisatie met alle vrijwilligers heel hartelijk danken voor alles.

naar de top van deze pagina

Henri Floor