Vorig verslag terug naar het overzicht van de trajecten in 2007 afgelegd. Terug naar het overzicht 
van de E8 trajekt Bad Godesberg - Harxheim (Worms) Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum vrijdag 28 september 2007
traject Pfeddersheim-Worms-Driebergen (trein)
weer zwaar bewolkt
temperatuur 12°

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
Worms Met de trein reden we van Pfeddersheim naar Worms. Hier bezichtigden we de stad enigszins. In een café dronken we nog koffie. Met de trein reden we ’s-middags naar Mainz. Hier stapten we op een sneltrein over die naar Keulen reed. Daar stapten we over op een sneltrein die naar Arnhem en verder door naar Amsterdam reed. In Arnhem stapten we over op de trein naar Driebergen. Rond 8 uur kwamen we 's-avonds thuis aan.
Het was weer een mooie trektocht geworden. Dit jaar hadden we besloten on 2 weken te lopen. Voorgaande jaren liepen we steeds 3 weken achter elkaar. Maar afstanden van 20 km en meer in dit terrein met een rugzak van 12 kg is veel zwaarder dan 40 km in Nederland zonder rugzak. Komend jaar willen we de E8 vervolgen. We beschikken over een routebeschrijving uit 2005 voor de eerstvolgende 100 km. Daarna zij we aangewezen op een boekje dat dateert uit 1986.

Informatie over Pfeddersheim
Informatie over Worms
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg