Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht 
van de E8 trajekt Bad Godesberg - Harxheim (Worms) Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum donderdag 27 september 2007
traject Albisheim - Harxheim
afstand 2 km
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
TK25 Kirchheimbolanden – 6314
wandeltijd ¾ uur
weer regen
temperatuur 10°
overnachtingadres Gasthaus Zur Traube, Sigrid Röhl-Ebling, Paternusstrasse 13, 67551 Worms-Pfeddersheim,( 06247-310.
Overnachtingprijs € 42 per nacht

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
Gasthaus Zur Post / Gasthaus Maurer te Albisheim Toen we opstonden was het nog droog. Maar na het ontbijt en we naar de REWE supermarkt liepen was het al aan het regenen. En het bleef regenen. Na 2 km te hebben afgelegd van het officiële parkoers hielden we het in Harxheim voor gezien en besloten we de wandeling af te breken. Met de eerste dag van de Heuvellandvierdaagse 2007 en de derde dag van de Alkmaarse vierdaagse 2007 in ons achterhoofd hadden we geen zin om ons geheel nat te laten regenen.
We liepen naar het centrum van Harxheim en verbleven een kleine twee uur in het restaurant van een hotel te Harxheim. (Hotel Gasthaus Metzgerei Lind Bubenheimerstrasse 1, 67308 Zellertal/Harxheim, tel. 06355-1456, www.gasthaus-metzgerei-lind.de). We informeerden hoe we van Harxheim naar Pfeddersheim konden reizen. Het bleek dat er eenmaal in de twee uur een bus naar Monsheim reed. En van Monsheim konden we met de trein naar Pfeddersheim reizen. In Pfeddersheim bleek ons overnachtingadres, Gasthaus Zur Traube, pas om 17 uur open te gaan. En wij waren er al om 1 uur ’s middags. In de bar van een soort casino dronken we thee met pepermuntsmaak. Tegen 4 uur liepen we nog wat in Pfeddersheim rond alvorens naar ons overnachtingadres te gaan.
’s-Avonds aten we in een naburige pizzeria warm.

Informatie over Albisheim
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg