Vorig verslag Volgend verslag Foto's van het Noaberpad overzicht van Noaberpad Terug naar de homepage van Henri Floor Noaberpad: Nieuweschans - Emmerich

datum maandag 19 september 2005
traject Zwillbrock - Oeding
afstand 29 km
Aanleg-adressen:  
kaartnrs in boekje: 44 - 48

De overnachting in hotel Kleppendieck te Zwillbrock was niet duur, namelijk € 45. Bij het ontbijt kregen we roerei en müsli met yoghurt en bosvruchten. Rond 8 uur vertrokken we. We liepen langs het natuurreservaat Zwillbrocker Venn. Door het onbewolkte weer en de felle zonneschijn konden we bijna geen foto’s maken omdat de mooie kant in de richting van de zon waren. We zagen een paar keer verwijzingen naar Haak en Hoek, een plaatselijke uitspanning. We volgden nu trajecten van de fietsroute “Kastelen Oost-Gelderland”. Daarna bereikten we buurtschap Zwolle in de gemeente Eibergen. We maakten hier foto’s van een standbeeld en een wapen.
Daarna volgden we zo’n 5 km de rivier De Slinge. Aan het begin hiervan stond een bordje dat de route gewijzigd was. Het was echter niet duidelijke of dit onze route betrof of de geel/witte markering van het Scholtenpad. Later liepen we ook nog langs de beek de Beurze.
Bij ons overnachtingadres in Zwillbrock hadden we informatie gezien over de fietsroute Arfgoodroute Achterhoek. Onderweg liepen we hier ook trajecten van. We betraden Winterswijk langs een beek die aan achtertuinen van huizen grensde. In Winterswijk dronken we in het centrum in een café koffie. Verder kochten we bij de ANWB annex VVV ansichtkaarten en bezochten een fotozaak. Hier bleek dat het fototoestel van Coos echt kapot was. In het centrum van Winterswijk maakten we nog foto’s van een standbeeld en de plaatselijke kerk.
We verlieten Winterswijk door het Vossenveld. We kwamen bij een fabriek op de Steengroeve uit en hadden een rust bij de ingang van het fabriekscomplex op een paar fel gekleurde stenen. Dit was geen ideale plek, maar beter als niets. Eenmaal passeerden ons hier een vrachtwagen, die net gas gaf, waarop we de volle lading van de uitlaat kregen omdat de uitlaatpijp aan de zijkant en onderkant van de vrachtwagen zat en net ook aan onze kant.
Naarmate we ons einddoel Oeding naderden, daalde ons wandeltempo. Even na 5 uur kwam ons nog een Noaberpad-wandelaar tegemoet gelopen. Hij liep het traject Bocholt-Winterswijk. Rond 17.45 uur bereikten we het Burghotel te Oeding, ons overnachtingadres.

naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg