Vorig verslag Volgend verslag Foto's van het Noaberpad overzicht van Noaberpad Terug naar de homepage van Henri Floor Noaberpad: Nieuweschans - Emmerich

datum dinsdag 20 september 2005
traject Oeding - Bocholt
afstand 23 km
Aanleg-adressen: Hotel Kupferkanne, Grotstabel Gmbh, Dinsperloer Straße 53, 46399 Bocholt, 02871-27878-0.
kaartnrs in boekje: 49 - 53

We hadden goed overnacht in het Burghotel te Oeding. De prijzen voor 2 personen in een tweepersoonskamer varieerden hier van 70 tot 128 euro. Wij kozen de goedkoopste kamer. Daarmee werd het toch nog de duurste overnachting van de vakantie. We waren zonder extra kosten overgeboekt naar een duurdere kamer omdat dit de bedrijfsleiding beter uitkwam. Daar hadden we uiteraard geen problemen mee. We hadden hier een uitgebreid ontbijt.
Toen we op zoek waren naar een supermarkt bleken we de verkeerde richting op te lopen. Daarna begaven we ons op weg. Maar spoedig liep ons pad dood vanwege de aanleg van een nieuwbouwwijk. We liepen weer terug naar het centrum van Oeding en volgden vervolgens de Winterswijkerstraße tot vlak voor de grens. Hier volgden we de Grenzweg en spoedig zaten we weer op de officiële route. Tot de grens volgden we een asfaltweg. Daarna werd het een zandweg. We kwamen uit bij een oude spoordijk, nu Borkense Baan geheten.
Nu volgden we trajecten van de fietsroute Buurtschappen. Bij de spoordijk hoorden we kinderstemmen en even verderop zagen we kinderen lopen. Nog iets verder stond een Jan Plezier wagen. Hier waren de kinderen waarschijnlijk mee vervoerd. Langs boerderij de Aerden Kruijk vervolgden we ons pad. We zagen hier boerderijen die hun elektriciteit nog bovengronds verkregen.
We kregen zin in een rust en vonden een bankje bij een huis. We belden aan om te vragen of we van hun bankje gebruik mochten maken, maar er werd niet opengedaan. Toen we net op het bankje zaten passeerden een echtpaar op de fiets. Zij herkenden ons als eerste. Het bleken bekende wandelaars te zijn, die nu eens een fietstocht maakten. We vroegen aan hen of ze een kaart wilden posten. In het buitengebied van Winterswijk waren vrijwel geen brievenbussen en de kaart moest op tijd voor een verjaardag bezorgd worden. We praatten wel een kwartier met de twee fietsers. Daarna aten en dronken we nog wat.
We liepen met een ruime boog om de Herminahoeve annex camping heen en staken de grens over. De rest van de dag bleven we in Duitsland. We zetten koers naar Barlo en volgden een kilometer een oude treindijk. Bij landgoed Wehninck bereikten we Barlo, Stadt Bocholt, Kreis Borken. Na de kerk bleek de uitspanning op dinsdag gesloten te zijn. Maar een kilometer verderop bij Huis Diepenbrock was in een 4-sterrenhotel wel een mogelijkheid om koffie te drinken. Een kop koffie verkeerd kostte weliswaar € 2,90 per kopje.
We liepen weer terug naar de oude spoordijk en volgde deze. Nu echter was het een geasfalteerd fietspad. In het Bocholter Stadswald troffen we trimmers maar ook, achter een hekwerk, een 17-tal wilde zwijnen. Toen een aantal ons gezien had, renden ze op ons af in de hoop dat we wat eetbaars voor hen hadden.
In een buitenwijk van Bocholt aten en dronken we wat in een Konditorei. In het centrum van Bocholt kochten we voor ruim € 26 aan postzegels van Duitsland voor onze postzegelverzameling. Ons overnachtingadres bleek niet op huisnummer 33 te zijn maar op nummer 53. ’s-Avonds aten we in ons overnachtingadres Wiener Schnitzel.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg