eerste dag Kempische wandeldagen tweede dag Kempische wandeldagen Foto's van de Kempische wandel driedaagse 2005 alle foto's in het klein van de tocht terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 22e Internationale Kempische Wandeldagen 2005

tweede dag Kempische wandeldagen - boerderij in buurtschap Broekkant De OLAT organiseerde van 5 t/m 7 augustus 2005 voor de 22e keer de Kempische Wandeldagen. Op zaterdag 6 augustus 2005 vervolgden we deze driedaagse. Na de start sloegen we het laatste bospaadje voor industriegebied De Spaarpot in. Verderop kwamen we langs een wit huis waar op de voorgevel een kort melodietje in muziekschrift was aangebracht. Wij herkende dit als “in Holland staat een huis”. Daarna betraden we het uitgestrekte bosgebied Molenheide. We liepen even over de Geldropseweg in de voormalige gemeente Mierlo.
tweede dag Kempische wandeldagen - bosgebied Gebergten en Herselse Heide Op 5,9 km werd de eerste wagenrust bereikt in buurtschap Trimpert. Buurtschap Trimpert ligt recht onder Nuenen. We vervolgden ons pad naar buurtschap Voortje. Daarna kwamen we langs buurtschap Broekkant. We zagen boeren die op het land bezig waren. Er stond een tractor op het land waar de hele familie meehielp. Een eind verderop reed een tractor met hele wijde armen waaruit water werd gesproeid.
Vervolgens kwamen we door bosgebied Gebergten en Herselse Heide behorend tot de gemeente Someren. We volgden even de A67 snelweg alvorens deze onderdoor te kruisen en de plaats Lierop te betreden. Bij het bordje van de bebouwde kon van Lierop was een dierenparkje met talrijke kraanvogels. Op een kruising in het centrum stond een oud ANWB-bord.
tweede dag Kempische wandeldagen - bosgebied Gebergten en Herselse Heide Na de grote rust, die op 13 km was, kwamen we bij de zeer grote Neogotische Koepelkerk met de naam RK Kerk Heilige Naam Jezus. We wierpen een blik in de kerk door de glazen ramen in het voorportaal van de kerk. Dit omdat de kerk zelf gesloten was. Er waren twee voorportalen, die ingericht waren als kapelletjes. We zetten er nog een kaarsje.
tweede dag Kempische wandeldagen- ANWB Vlerken wandelroute Omdat onze route ook langs de kerk verder liep, zagen we hoe mooi deze kerk van achteren is. Nadat we Lierop verlaten hadden, kwamen we in buurtschap Boomen. Hier stonden enige heel mooie boerderijen. We kwamen door bosgebied Kleine Aa, dat op slechts korte afstand (200 meter) van de Zuid Willemsvaart ligt. Daarna volgde nog bosgebied De Oetert. We passeerden nog een ANWB wandelbordje van de Vlerkenroute. Na een afslag zagen we opeens een Jan plezier wagen aankomen. Verder dwaalden we door natuurgebied de Vlerkense Beemden en liepen langs buurtschap Houtbroek. We liepen hier nog over een ongeveer 100 meter lange vlonder. Daarop zagen we wandelbordjes van de Bontvenroute.
tweede dag Kempische wandeldagen - infobord nabij natuurgebied de Vlerkense Beemden Op 21,5 km werd de wagenrust bereikt. Nu passeerden we achtereenvolgens bordjes van de Oeverland fietsroute en de Witven wandelroute. We betraden de Lieropse heide. Hier liepen paarden en Schotse Hooglanders los. Ik had het idee dat ze ons niet zagen en daar was ik best blij mee. Op een bordje stond dat de paarden hier niet voor de lol liepen, maar aan natuurontginning deden. Evenals voorgaande jaren kwamen we weer langs de Hoenderboom. Toen we hier het voorgaande jaar kwamen, stonden hier vogelliefhebbers met fototoestellen die flink vergroten. Want er waren toen zwarte ooievaars te bewonderen. Vanaf de Hoenderboompaal had men uitzicht op de Grafvennen.
De Hoenderboompaal, een boom bij een paal waar voorheen vijf gemeenten samenkwamen, ligt langs de 'vier durpen fietsroute'. Enkele jaren geleden heeft Staatsbosbeheer bij de Hoenderboompaal een gedeelte van het naaldbos opgeruimd. Dit is onder andere gedaan om meer water in het nabij gelegen Grafven vast te houden.
tweede dag Kempische wandeldagen - uitzicht vanaf de Hoenderboompaal op de Grafvennen We passeerden een bordje met de tekst Strabrechtse Heide. We liepen op afstand langs het Beuven. Toen we hier op de Strabrechtse Heide liepen moesten we de eerste regenbui verwerken. Schuilen konden we hier niet, want bij de enige boom die er stond lagen al zo’n 15 schapen en er waren nog eens 30 tot 40 schapen naar die ene boom onderweg. Leuk was het om de schapen achterelkaar te zien lopen.
Na het Mosven liepen we over de Braakhuizense heide. De laatste wagenrust was op 30,2 km. We liepen onder de A67 snelweg door en verder nog langs de Kleine Dommel. In het centrum van Geldrop kwamen we nog langs kasteel Geldrop. Een bordje wees in de richting van “Baron z’n Hof”. Daar zagen we een grote tuin met talrijke bloemen.
tweede dag Kempische wandeldagen - één van de kerktorens van de Brigidda kerk van Geldrop Het kasteel is in 1616 gebouwd en is gelegen in een prachtig park in het centrum van Geldrop. In het kasteel bevinden zich onder anderen: een expositieruimte en een oudheidkamer, In de oudheidkamer zijn historische voorwerpen, gevonden in de Geldropse grond, zoals gebruiksvoorwerpen en ambachtswerktuigen van de vroegere nijverheid en een groot aantal documenten en foto's van geschiedkundige en heemkundige betekenis samengebracht. In het kasteel zijn verder ondergebracht: de heemkundekring, de gilden en een permanente collectie schilderijen van Teun Gijsen . Naast een bezoek aan het kasteel is het ook zeker de moeite waard om een wandeling te maken door het kasteelpark en de kinderboerderij te bezoeken
tweede dag Kempische wandeldagen - uitzicht vanaf de Hoenderboompaal op de Grafvennen Het was een mooie wandeldag geworden met aan het einde van de tocht een viertal kleine buitjes. De maximum temperatuur lag op 18°. Het IVV-nummer was 11278.
OLAT heeft trouwens op IVV-gebied een enorme blunder begaan. Voor de drie dagen waren achtereenvolgens de nummers 11277, 11278 en 11279 beschikbaar. Ze hadden eigenlijk ook in deze volgorde gestempeld moeten worden. Maar ze zijn in omgekeerde volgorde gestempeld. Op de eerste wandeldag had dus eigenlijk 11277 gestempeld moeten worden en op de derde wandeldag 11279. Deze dag, de tweede dag is dus wel goed gestempeld.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg