Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum vrijdag 31 augustus 2001
traject Bad Laasphe - Ilse tal - Heiligenborn - Lahnhof
afstand 18 km
wandeltijd 7 uur
weer hele dag droog, bewolkt en af en toe zonnige periode
temperatuur 21°
overnachtingadres Gasthof Heinrich "Lahnhof", 57250 Lahnhof, tel. 02737-3018
Overnachtingprijs DM 110

Bad Laasphe We hadden om halfacht ontbijt. Normaal is dit vanaf 8 uur. De vrouw des huizes was heel aardig, maar praatte zoveel dat we uiteindelijk pas tegen 9 uur vertrokken. Er was ook een andere gast in het huis. Haar man werd verpleegd in de plaatselijk kliniek.
We verlieten ons overnachtingadres (foto 38) en liepen (foto 39) naar een grote supermarkt en deden daar inkopen. Ook voor zaterdag deden we inkopen, want ons overnachtingadres lag in een gebied waar geen winkels in de buurt waren. Bij het postkantoor kochten we nog 30 postzegels van 1 DM voor het versturen van de ansichten.
Bad Laasphe Bad Laasphe

We verlieten Bad Laasphe en staken de Lahn over, gevolgd door een spoorlijn. We dwaalden deze dag vrijwel geheel door de bossen over grintwegen. Op een splitsing stond een gedenksteen ter nagedachtenis dat op 1 januari 1975 een heleboel kleine gemeenten zich samenvoegde tot één gemeente Bad Laasphe.
We liepen een tijdlang door het Ilsedal en langs het beekje de Ilse. Onwillekeurig moest ik aan de zoekmachine op internet denken met de naam www.ilse.nl We liepen nog langs een hoogstaand schiethutje en ik bedacht me dat we van zo'n hutje nog geen foto van hadden (foto 40). We staken een paar maal een bruggetje over. Eenmaal staken we een beek over door op grote stenen te stappen (foto 41).
Bad Laasphe In Heiligenborn kwamen we langs een mooi vakwerkhuis (foto 42). Even verderop liepen we langs een parkeerplaats waar één auto stond. Het was een auto met een Nederlands kenteken en er zat een man in die een boek las. Even verderop werden we ingehaald door een dame op een mountainbike. Zij was de voorgaande week nog voor een week op vakantie geweest in Nederland, ergens aan zee. Rond 16.15 uur arriveerden we bij Hotel Lahnhof (foto 44, ansichtkaart 8). Coos maakte nog een foto van een wandelbordje (foto 43).

Henri Floor & Coos Verburg