Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum zaterdag 1 september 2001
traject Lahnhof - Deutz - Siegen
afstand 17 km
wandeltijd 7 uur
weer hele dag droog, bewolkt. Enkele keren zonneschijn
temperatuur 19°
overnachtingadres Hotel Gasthof Meier, St. Johann Strasse 3, 57074 Siegen-Mitte, tel. 0271-335066
Overnachtingprijs DM 98

Siegen panorama Toe we om 8 uur aan het ontbijt zaten, kwamen binnen 2 minuten ook de overige gasten van het hotel. Eén ervan bleek ook een wandelaar te zijn die de Rothaarsteig liep.
Na de "start" beklommen we al meteen het hoogste punt van de dag, namelijk de 637 meter hoge Stiegelburg. Tot aan Deutz dwaalden we veel over grintwegen door bossen. Eenmaal moesten we een brede grintweg kruisen. Op het pad r.d. lagen zoveel boomstammen, dat het pad r.d. niet direct opviel. Ik liep er omheen. Coos, die achter mij liep, zei op een gegeven ogenblik tegen mij waarom ik dwars door het bos liep. Want zij had het pad r.d. niet opgemerkt.
In Deuz hadden we een rust bij een parkeerplaats langs een winkelcentrum (foto 45). We liepen hier langs de rivier de Sieg. Buiten Deutz liepen we opnieuw over grintwegen door bossen. Uiteindelijk kwamen we in een buitenwijk van Siegen uit (foto 46).
Op het punt waar we de bebouwde kom van Siegen binnenkwamen lukte het mij niet om de route op de kaart op te pakken. Bovendien ontbrak verderop markeringen. Toen we terugliepen naar de laatste markering, vroeg een man aan ons, die in de tuin werkte, waar we naar toe moesten. Hij had ons eerst heen zien lopen en even later weer terug. Hij hielp ons weer op de route te komen. We bereikten Siegen en opnieuw ontbraken markeringen. Later zou blijken dat we daardoor een mooi traject gemist hadden. In Siegen (ansichtkaart 9) was een Edeka (op zaterdagmiddag) nog open en vroegen informatie over een hotel. Hij legde ons uit hoe we een bepaald hotel konden bereiken. Met ons mobieltje belden we naar het hotel op, maar dit bleek vol te zijn. Gasthof Meier (foto 47) had nog wel plaats. Nadat we onze rugzak op de hotelkamer hadden geplaatst, bezichtigden we de oude binnenstad even (foto 48). Ik zag nog een dubbeldekker over de stad vliegen. Daarna douchten we en aten warm in het hotel waar we ook overnachtten.

Henri Floor & Coos Verburg