Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum dinsdag 5 september 2000
traject Fuhrberg- Wietze Siedlung - Wennebostel - Mellendorf - Schadehop - Otternhagener Moor - Otternhagen
afstand 29 km
wandeltijd 8 1/4 uur
hoogtes 40 - 79 meter
weer bewolkt, weinig zon, veel wolkenpartijen zichtbaar
temperatuur 17°
overnachtingadres Hotel Restaurant H. Perl, Margitta Grodzki Gmbh, Am Berggarten 2, 31535 Neustadt/Ot Otternhagen, ( 05032-954950
Overnachtingprijs DM 150
Internet www.h-perl.de

Otternhagen We verlieten rond 8.15 uur ons hotel. Naast het hotel was de supermarkt. Hier kochten we limonade die later wat tegen zou vallen. Halfnegen begaven we ons dan echt op pad. We verlieten Fuhrberg en de asfaltweg ging over in een zandweg. We dwaalden een tijd door bossen en kwamen vlak langs de autodriehoek Hannover Nord. Even verderop staken we de eerste snelweg over. Een echtpaar met skistokken in de hand kwam ons tegemoet gelopen. Zij liepen ook de E1 en kwamen uit de omgeving van Heidelberg.
Verderop liepen we door het plaatsje Wietze Siedlung en we staken het riviertje de Wietze over. Opnieuw staken we een snelweg over. In Wennebostel (foto 71) staken we gelijktijdig een verkeersweg en een spoorlijn over. Daarna liepen we langs een fabriekscomplex. Hier rook het naar verf. Nu verliep het parkoers anders, dan dat ik dit thuis had ingetekend.
We kwamen langs een bordje met de tekst "De E1 is van hier tot aan het Naturfreundehaus bijna onbegaanbaar. Volg vanaf hier de markering R1 tot aan het Natuurfreundehuis". Wij volgden echter de "X" markering en hadden nergens last van. Aan de Löns-see hadden we op een bankje onze lunch. Ook deze dag waren er onderweg weinig bankjes. We dwaalden weer lange tijd over boswegen en kwamen daarbij langs Schadehop. Bij een bankje stond een bord met de tekst "Im Walde". Dit was vlak voor Otternhagener Moor (foto 72).
Iets verder stond een E1-verwijzingsbord Flensburg - Bodensee (foto 73). Verderop kwamen we langs het Natuurgebied Otternhagener Moor. Dit zag er niet als een moerasgebied uit, maar het was er wel enorm rustig. Tijdens onze rust aten we nog van onze noodvoorraad müsli. Uiteindelijk bereikten we Otternhagen. We kwamen langs een bord waarop wordt aangegeven hoe laat vogels ontwaken (foto 74). In Otternhagen overnachtten we (foto 75).

Henri Floor & Coos Verburg