Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum maandag 4 september 2000
traject Celle - Hambühren - Rixförde - Fuhrberg
afstand 20 km
wandeltijd 6 uur
hoogtes 36 - 45 meter
weer half bewolkt en droog
temperatuur 16°
overnachtingadres Heide-Hotel-Klütz, Celler Straße 10, 30938 Fuhrberg, ( 05135-790
Overnachtingprijs DM 120
internet www.Heide-Hotel-Kluetz.de

Celle geraniummarktCelle geraniummarkt

We konden al om 7 uur ontbijten. Het was vrij rustig. Dit was echter stilte voor de storm. Voor de komende dagen was de jeugdherberg volgeboekt. We begaven ons rond 8.00 uur op pad. Ons pad voerde langs een supermarkt. Bij het pakken van een pak limonade viel er een pak op twee andere flessen, die op de grond kapot vielen. Dit kostte ons bij het afrekenen zo'n 4½ mark. We verlieten Celle over de rivier de Aller. Daarna volgden we even een Bundesstraße zo'n 600 meter. Dit was het minst interessante stuk van die dag. Daarna dwaalden we door het bos Neustädter Holz. Hier kwamen we 23 fietsers tegen die een uitgezette route reden. We kwamen weer op de Bundesstraße uit, vlak voor Hambühren en staken een riviertje over, het Fuhsekanal.
Nu dwaalden we over lange wegen door bossen naar Gut Rixförde. Hier was een grote manege. Op een bankje lunchten we. Verderop staken we een verkeersweg over. Langs de kant van de verkeersweg stonden bordjes met wapens. De ene was van Landkreis Hannover (foto 66) en de andere van Celle (foto 67). Daarna volgden we het mooiste pad van de dag. Dit was deze keer eens niet een brede bosweg, maar een smal begroeid pad. Daarna volgde opnieuw een lange, rechte weg, nu naar Fuhrberg. Wel echter voor het grootste deel door bossen. Op weg naar Fuhrberg zagen we een mooi weiland met een mooie kleur groen met mooie wolkenvelden erboven (foto 68).
Rond 14.15 uur kwamen we in Fuhrberg aan bij ons overnachtingadres (foto 69). Onze voeten hadden dringend rust nodig. Bovendien had ik problemen met mijn rechter bovenbeen. We deden eerst een middagdutje, gevolgd door een douche. Daarna volgde een korte wandeling door het dorp (foto 70).

Henri Floor & Coos Verburg