Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum vrijdag 28 augustus 1998
traject Burg Forchtenstein (490m) - Rosalia (748m) - Schwarzkogel (673m) - Kobersdorf (320m)
afstand 18 km
hoogten 320-748 meter
wandeltijd 5 uur
weer halfbewolkt
temperatuur 17
overnachtingadres Waldhof***, Das kleine Hotel auf den Land, Restaurant-Vinothek, 7332 Kobersdorf, ( 02618-8950
Overnachtingprijs 2 x Osh. 330
Uitgaven Forchtensteinerhof: overnachting 500, orangensaft 15, Adeg 110, kaarsje 5. Kobersdorf: warm eten + overnachting 1126, dagtotaal 1756, eindtotaal 8440.
Burg Forchtenstein (490m)
Kobersdorf We ontbeten om half acht. Het was de vorige avond blijven regenen totdat we gingen slapen. Nu was het droog. Er was bewolking afgewisseld door zonneschijn. De vrouw die ons ontbijt verzorgde was 79 jaar oud.
Net buiten Forchtenstein maakten we tussen de bomen door een foto van slot Forchtenstein plus ons overnachtingsadres . Eerst liepen we naar Rosalienkapelle. Deze kerk stond bovenop de top van een berg (748 meter). Hier vandaan maakten we nog een fraaie panoramafoto met onder andere Burg Forchtenstein. Daarna volgden we ongeveer een km een asfaltweg. In tuinen zagen we hier zon 15 kabouters. Daarna liepen we weer lange tijd door bossen. De laatste paar uur liepen we over grintwegen met grove grintstenen. Dat was niet prettig lopen. We liepen een tijdlang langs een verkeersweg op afstand, die nog niet op de kaart was aangegeven. Op een groot grasveld, een paar honderd meter voor een niet zichtbaar bankje, lunchten we. Ik trok hier nog mijn schoenen uit.
Omdat we niet zeker wisten of er tussen Kobersdorf en Krumbach overnachtingsmogelijkheid was besloten we in Kobersdorf (ansichtnr. 6) te overnachten. We liepen, nadat we in ons overnachtingsadres hadden gesetteld, zonder rugzak naar een slot, een voormalige Wasserburg uit de 12e eeuw. De Wasserburg was echter niet te bezichtigen. Hier maakten we nog een foto van . s-Avonds aten we in het Waldhof warm.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg