Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum donderdag 27 augustus 1998
traject Großhöflein (194m) - Wiesen (306m) - Burg Forchtenstein (490m)
afstand 23 km
hoogten 194 - 400 meter
wandeltijd 8 uur
weer aanvankelijk half tot zwaarbewolkt, na 16.00 uur regen
temperatuur 19°
overnachtingadres HCR Forchtensteinerhof, Reserlg, 7212 Forchtenstein, ( 02626-8219
Overnachtingprijs 2 x Osh. 250
Uitgaven Großhöflein: overnachting 400, bakker 35, Adeg 83, Wiesen: 96; Forchtenstein: avondeten 454; dagtotaal 1068, eindtotaal 6684.
Burg Forchtenstein (490m)
Burg Forchtenstein (490m)
Het bleek dat, waar wij in Großhöflein hadden overnacht, geen officieel Privatzimmer meer was. We waren hier naar toe doorverwezen door een Heurigen. Dit privatzimmer bestond uit het eigenlijke huis plus een apart huis met kamers en een garage. Deze huizen lagen 100 meter uit elkaar. De vorige avond hadden we bij een restaurant in de tuin warm gegeten. Na het ontbijt deden we inkopen en kochten brood en melk. In het dorp maakten we nog een foto van een kapel .
Deze dag stond in het teken van vele lange veldwegen met flinke vergezichten. We staken een snelweg over gevolgd door een spoorlijn. Hier kwam nog een goederentrein langs met 35 wagons. Hier maakten we nog een panoramafoto van Großhöflein en Eisenstadt . Bij een groot afvalverwerkingsbedrijf (ook duidelijk te ruiken) verwisselden we de korte broek voor de trainingsbroek. Er naderde zo te zien een flinke regenbui. Maar hij ontlaadde zich gelukkig niet. Wel waaide het hard. In het Pürstlingwald maakten we nog een foto van bloemetjes met oranje balletjes .
We liepen tussen de plaatsen Sigleß en Patbsching door volgens de kaart, maar we merkten er eigenlijk niets van. We kwamen opnieuw bij een verkeersweg, waar we een grote lus maakten om via een brug de weg over te steken. Daarna liepen we even verkeerd omdat een smal pad waar we in moesten, dichtgegroeid was en er geen markeringen zichtbaar waren. In de omweg lunchten we nog. Dat was op een open stuk waar we vrijwel geen last van insekten hadden. Verderop kruisten we een verkeersweg en een spoorlijn en even daarna liepen we weer verkeerd. Er waren meer wegen dan op de kaart stonden en de markeringen waren niet direkt zichtbaar. We kwamen langs een soort kruisje waar een tekst opstand voor wandelaars .
We kwamen langs een tijdelijke camping waar jazz liefhebbers bivakkeerden. In Wiesen maakten we een foto van een bord dat vermelde dat Wiesen het grootste dorp is van aardbeien . In Wiesen kochten we nog melk, brood en limonade. Daarna liepen we nog even verkeerd. Een behulpzame man hielp ons weer op de route. Doordat de zon weer verdwenen was en we flink geslingerd hadden, was mijn orienteringsgevoel verdwenen. Het begon rond 4 uur in de middag te regenen. En het bleef die dag verder regenen tot dat we in Forchtenstein (ansichtnr. 5) aankwamen. Hier overnachtten we in het Forchtensteinerhof. In het “Burgstüberl, Restaurant Melinda Esterhazyplatz 3, A7212 Forchtenstein, tel. 02626-81213” dineerden we.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg