Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum zaterdag 29 augustus 1998
traject Kobersdorf (320m) - Landsee (627m) - Blumau (427m) - Stang (610m) - Tiefenbach (550m)
afstand 22 km
hoogten 320-728 meter
wandeltijd 7 uur
weer aanvankelijk grijze lucht. Later half bewolkt met flinke zonnige periode; later weer half to zwaarbewolkt.
temperatuur 16°
overnachtingadres Gasthaus K.u.H. Buchegger, 2851 Krumbach, Tiefenbach1, ( 02647-42263
Overnachtingprijs 2 x Osh. 300
Uitgaven Ruïne Landsee: 2 x 15, 5 ansichten 5 x 5, Almdudler 40, Winkel Landsee 31, dagtotaal 126, eindtotaal 8566.
Kobersdorf We vertrokken rond half negen. Ons overnachtingsadres lag al meteen uit het centrum aan de bosrand en aan de wandelroute. Eerst liepen we naar de ruïne Landsee. De ruïne bezochten we en maakten er twee foto’s . In Landsee haalden we nog een kontrolestempel in “Rudi’s Spezialtätenbeisl zur Schlossruine, Rudolf Hofer, 7341 Landsee 17, 02618-7201” en liepen even verderop langs een openlucht steenmuseum.
Landsee Even voorbij Landsee was het pad dichtgegroeid en hadden we eerst moeite om het juiste pad te vinden. Daarna hadden we moeite om door het dicht- begroeide pad te lopen.
In Blumau werden we nog aangesproken door een man die onkruid aan het wegknippen was. Hij vroeg waar we heen gingen en wilde ons wel de weg wijzen.
In Stang lunchten we fraai op een bankje en in de zon. Vanaf Stang bleven we asfaltwegen volgen. We kwamen af en toe langs kapelletjes. We hadden regelmatig fraaie vergezichten.
Blumau In Gehring hadden we nog een korte rust. Van een muurschildering van de plaatselijke vrijwillige brandweer maakten we nog een foto .
In Tiefenbach (ansichtnr 7) zagen we op een plakaat dat er een 55 km lange Marathon op de terreinfiets vanuit Krumbach werd georganiseerd. Omdat Tiefenbach maar 2 km van het centrum van Krumbach verwijderd ligt, besloten we de eerste overnachtingsmogelijkheid te nemen. En dat was al in Tiefenbach. Tiefenbach is gemeente Krumbach.
Na het douchen zaten we voor het huis in de zon en schreven kaarten en dit verslag. Tijdens deze dagtocht zagen we in totaal 4 reeën. De eerste twee zag alleen Coos. De 3e ree was de eerste die ik zag. De laatste ree sprong heel sierlijk weg. Ik maakte nog een foto van ons overnachtingsadres tezamen met een waterput . Ook maakte ik nog een foto van een welkomsbord .
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg