Vorig verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Volgend verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg terug naar het overzicht van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Niederösterreichische Landesrundwanderweg
datum donderdag 28 augustus 1997
traject Euratsfeld - Amstetten - Viehdorf - Neustadl - Brandstetterkogelhütte
afstand 31 km
hoogten 280-532 meter
wandeltijd 6 + 2 uur
weer Licht tot onbewolkt
temperatuur 27°
overnachtingadres Gasthaus-Pension, Marianne Rosenthaler, 3323 Neustadl, ( 07471-2308
Overnachtingprijs 2 x Osch. 200
uitgaven Euratsfeld: overnachting 360, supermarkt 88, Amstetten: supermarkt 18, kaarsje 7, berghut 130, subtotaal 612, totaal 3662.

Euratsfeld Amstetten Nadat we de vorige avond warm hadden gegeten en naar het Zimmerfrei liepen, kregen we halverwege een lift van de eigenaar. Deze dag moesten we het op eigen kracht doen. We hadden om half acht ontbijt, omdat het de vorige dag eigenlijk te lang voor ons was geweest. We maakten nog een foto van ons overnachtingsadres . In het centrum van Euratsfeld deden we inkopen. Daarop verlieten we spoedig Euratsfeld .
Het eerste stuk voerde door weilanden en in de beschrijving werd aangeraden om het eerste stuk alleen bij mooi weer de hoofdroute te lopen. Het was opnieuw flink warm. De markeringen waren niet bepaald optimaal maar vulden de ingetekende route voldoende aan. Bij Dorslau hadden we een rust in een ruim bushokje.
In een buitenwijk van Amstetten kwamen we langs een grote Spar. Deze was ongeveer vergelijkbaar met de Praxis in Muiden, hoewel ik daar ook maar éénmaal ben geweest. Ik zag een brug over de rivier die ik niet op de kaart had gezien. Door deze brug te nemen hoefden we niet door het centrum van Amstetten, maar konden we door buitenwijken van Amstetten lopen. In een kerk zetten we nog een kaarsje. Over een bosrijk pad verlieten we Amstetten. Op de bomen was geplakt: “IVV Wanderweg”.
Amstetten Slot ulmerfeld.jpg Viehdorf In het Spittal wald werd ik overvallen door muggen. Ik verzamelde in korte tijd vier muggebeten. Bij een rust smeerde ik me nu ook met muggenolie in. Daarna hadden we die dag geen last meer van muggen. We liepen onder een snelweg door en kwamen in Viehdorf. Hier hadden we een rust bij een telefooncel. Coos belde hier naar huis. We spraken nog een paar mensen, die op het veld bezig waren.
Uiteindelijk kwamen we in Neustadtl an der Donau . Met moeite vonden we een overnachtingsplaats in een Gasthof. We liepen nog naar de Brandstetterkogelhütte heen en terug. We liepen vrijwel geheel over een asfaltweg en deden het in 2 uur. Vanuit de hut had je een mooi uitzicht op Grein en de Donau. We aten er goulashsoep en dronken Almdudler. Er was een man die overdreven veel vragen aan ons stelde in een dialect.
Terug in het Gasthof poetste ik nog de wandelschoenen. Uiteindelijk aten we broodjes met vlees en kaas in het gasthof en dronken er lekkere wijn uit de omgeving van de Wachau. Viehdorf wapen In een krant vond ik nog een internet-adres: http://www.bgld.gv.at
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg