Vorig verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Volgend verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg terug naar het overzicht van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Niederösterreichische Landesrundwanderweg
datum vrijdag 29 augustus 1997
traject Neustadl - Persenbeug
afstand 21 km
hoogten 222 - 509 meter
wandeltijd 6 uur
weer Lichte regen vanaf start wandeling om 11.00 uur
temperatuur max. 15°
overnachtingadres Fam. Hochstöger, Pappelstraße 3, A3680 Persenbeug, ( 07412-53515
Overnachtingprijs 2 x Osch. 200
uitgaven Neustadl: overnachting en avondeten - 700, ADEG 95, Persenbeug - avondeten 443. Subtotaal 1238, totaal 4900.

Neustadtl an der Donau Neustadtl an der Donau wapen Vanwege de weeromslag en de regen bleven we tot 10.15 uur wachten. Het had de hele nacht geregend en vanaf een uur of 10 begon het wat minder te regenen. Bij een ADEG deden we inkopen. We liepen deze dag hoofdzakelijk over asfaltwegen, maar wel veelal rustige wegen. We liepen even verkeerd. Een verwachte boerderij kwam niet, waaruit ik afleidde dat we verkeerd zaten.
In Berghof hadden we een rust in een soort bushokje. Bij Luegerkapelle stond een kerkje, maar door de regen bezichtigden we het niet, In Winthan eindigde de asfaltweg en liepen we even verder over grintwegen. We zagen 3 reeën lopen, waardoor het totaal (wilde / loslopende) reeën op 4 uitkwam, die wij tijdens deze vakantie hadden gezien. Door het slechte weer / mist lieten we de beklimming van de Hengstberg schieten.
Na Gurk verlieten we de asfaltweg en volgden fraaie boswegen. Wel waren de paden wild begroeid, zodat we op moesten passen, dat we geen natte voeten kregen door het hoge onkruid. Het was hier wel mooi. We staken de Donau over en overnachtten in Persenbeug in een privatzimmer.
Dat overnachtingsadres werd ons gewezen door de eigenaar van Gasthof Zum Weissen Lam . Hij had geen plaats of verhuurde op dit moment geen kamers. ‘s-Avonds aten we warm in Gasthof Zum Weissen Lamm, Fam. Böhm, A3680 Persenbeug, Hauptstrasse 16, ( 07412-58930. Toen we naar het Gasthof liepen in de regen kwamen we de vrouw van het privatzimmer tegen. Zij bracht ons naar het Gasthof met haar auto.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg