Vorig verslag van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein Volgend verslag van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein terug naar het overzicht van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Burgenländischer Mariazellerweg, Eisenstadt - Mariazell
datum zaterdag 27 augustus 1994
traject Willendorf - Johannesbachklamm - Greith - Rosental - Am Obersberg - Grünbacher Sattel - Pfennigbach - Sierning - Puchberg am Schneeberg.
hoogten 400-700 meter
wandeltijd 5 uur
weer zonnig met bewolking
temperatuur 17-23°
overnachtingadres Restaurant Pension M. u. M. Hausmann, Schneebergstrasse 2, 2734 Puchberg/Schneeberg, ( 02636-2231 of 3511
Overnachtingprijs -
Adres diner Restaurant Pension M. u. M. Hausmann, Schneebergstrasse 2, 2734 Puchberg/Schneeberg, ( 02636-2231 of 3511
uitgaven Willendorf kaarten en sticker (21), broodjes (35), Konzum (69), Puchberg ansichtkaart (4), uitspanning (143).

Gasthof zum Touristen in Willendorf wapen van Willendorf We hadden goed overnacht in Willendorf. Door de lange wandeling van de voorgaande dag besloten we het deze dag rustig aan te doen. Eerst kochten we brood, ook voor zondag. Daarna bij de Konzum-supermarkt melk gekocht. Daarna liepen we naar Würflach terug. Daar pakten we ons pad weer op en volgden de Johannesbach. Daarna liepen we langs een soort kapelletje waar een tekst stond beginnend met :"Lieber Wanderer" . Daarna liepen we door de Johannesbachklamm. Verschillende malen waren bruggetjes tegen de rotsmuur aangebracht om goed te kunnen lopen.
Na de Johannesbachklamm volgden we eerst een zandpad dat overging in een grintpad naar Greith. Hier volgden we asfaltwegen tot voorbij Rosental. Hier liep een asfaltweg dood op huizen. Maar er vlak voor ging een zand/grintweg steil omhoog. Hier zagen we nog een eekhoorntje. Op het hoogste punt, ± 700 meter, stond een kruisje. We kwamen in buurtschap Am Obersberg en daalden af naar het Grünbacher Sattel. Hier volgden we even een verkeersweg, maar sloegen meteen weer af op een grintweg. Later liepen we over graspaden en liepen door een paar hekken.
Puchberg am Schneeberg Op een bankje lunchten we lekker lang nadat we eerst nog bij een paar huizen drie wandelaars waren tegengekomen met een hond. Één van hen zei tegen mij dat de hond zeer gevaarlijk was en drie mensen per dag op at. Toen zei ik tegen hem dat zij toch al met z'n drieën waren. Puchberg am Schneeberg We kwamen in Puchberg am Schneeberg aan en na bij de VVV ( Kurverwaltung, 2734 Puchberg am Schneeberg,
( 02636-2201 oder ( 2256) te zijn geweest liepen we naar een frühstückpension, maar deze werd gerenoveerd. Er tegenover was een privatzimmer, maar deze was bezet. Ook een Gasthof bij het station was bezet.
Coos ging op een bankje zitten en paste op de rugzakken, terwijl ik ging rondkijken naar mogelijkheden. Uiteindelijk werd het een hotelletje. Na het douchen informeerden we bij het station naar de vertrektijden van het bergtreintje naar de Schneeberg. Na bezichtiging van een kerk aten we een ijsje en dronken koffie bij een uitspanning aan een vijver in het centrum van het dorp.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg