Vorig verslag van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein Volgend verslag van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein terug naar het overzicht van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Burgenländischer Mariazellerweg, Eisenstadt - Mariazell
datum vrijdag 26 augustus 1994
traject Forchtenstein - Heuberg - Mehlberleiten - Kalkgrube - Walpersbach - Pitten - Breitenau - Molram - Würflach - Willendorf.
hoogten 180-500 meter
wandeltijd 10½ uur
weer Bewolkt
temperatuur 20°
overnachtingadres Gasthaus "Zum Touristen", Hermine Krenn, Puchbergerstrasse 31, 2732 Willendorf, ( 02620-2219 an der 55 km lange Europa-Wanderweg
Overnachtingprijs -
Adres diner Gasthaus "Zum Touristen", Hermine Krenn, Puchbergerstrasse 31, 2732 Willendorf, ( 02620-2219
uitgaven Walpersbach (170), Breitenau (25), Willendorf overnachting + warme maaltijd (697)

Burg Forchtenstein (490m)
We konden om 7 uur ontbijten zodat we om 10 minuten voor 8 het hotel in Forchtenstein konden verlaten. Vanuit het hotelraam zagen we nog een eekhoorntje lopen. We zaten al meteen op het parkoers. De asfaltweg ging over in een zand/graspad. Hier vanaf hadden we nog een mooi uitzicht op het slot Forchtenstein . Later stegen we flink en bereikten uiteindelijk de Rosalienhäuser. De Rosalienkapelle zat op slot. Maar hier vandaan had je een fraai uitzicht op de Burch Forchtenstein .
Verder liepen we. De markeringen werden minder. We bleven wel door de bossen lopen. Éénmaal twijfelden we en keerden na de laatste markering om. Maar we zaten toch goed. Regelmatig aten we wat bramen die langs ons pad groeide. In Mehlberleiten was helemaal geen rood-wit-rode markering te zien. Gelukkig hadden we goede ingetekende routes bij ons. Via Kalkgrube kwamen we in Walpersbach. We zagen hier nog een mooie muurschildering . Rond half twaalf betraden we hier een ADEG-Kaufhaus van E. und H. Helmer, 2822 Walpersbach 23,
( 02627-8332 en lunchten er.
wandelkaart van Willendorf en omgeving Na de lunch bezochten we de plaatselijke kerk. Toen we naar de kerk toeliepen, wilde net een mevrouw met een fiets wegrijden met de sleutel van de kerk bij zich. Toen ze zag dat we de kerk wilde bezichtigen deed ze voor ons nog de kerkdeur open. Voorbij Walpersbach zagen we opnieuw geen markering en lukte het mij op de kaart te lopen. Er zijn namelijk flink wat wegen en paden die niet op de kaart staan.
Bij Weinberg, voor Pitten kleedde we ons bij een bankje om en liepen in het kort verder. Even verder, bij een boerderijen-complex was de afslag helemaal niet aangegeven, maar we kwamen er uit. In Pitten zagen we tegen een rots eerst een kerk en bovenop de rots zagen we een slot liggen. In Schwarzau am Steinfeld stond een kerk met een dubbele toren. Hier plaatsten we een kaarsje voor Uli. Van Schwarzau am Steinfelde tot en met Breitenau liepen we straatweg. In Breitenau bezochten we weer een ADEG. Dit Kaufhaus was van Christine Radax, Schwarzauerstrasse 5, 2624 Breitenau.
Net buiten Breitenau zagen we nog een mogelijkheid van een Privatzimmer. Van hier liepen we naar een spoorlijn. Het was een dubbele spoorlijn, maar er was geen officiële spoorwegovergang. We besloten langs de spoorlijn te lopen in de richting van Neunkirchen en staken via een brug de spoorlijn alsnog over. Op het viaduct stond een cameraploeg om opnamen van treinen te maken. Even later zagen we in de bossen twee reeën lopen.
In Mollram bleek geen overnachtingsmogelijkheid te zijn. Via het Mollramer Wald kwamen we in Würflach wijk Wolfsohl overgaand in Hettmannsdorf en Würflach. In deze plaats bleek het plaatselijk Gasthof vol te zijn vanwege een jaarlijks vliegfeest. In het Gasthof werd voor ons naar Willendorf gebeld, waar we uiteindelijk overnachtten bij de familie Krenn. De verschillende keren dat we langs huizen liepen zagen we in totaal zo'n 20 kabouters in tuinen staan of liggen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg