eerste dag van de 6e Heuvelland wandel4daagse 1993 derde dag van de 6e Heuvelland wandel4daagse 1993 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 6e Heuvelland vierdaagse van 12 t/m 15 augustus 1993
De tweede wandeldag, vrijdag 13 augustus 1993 Vierdaagse Heuvellandwandelingen We vertrokken met lichte zonneschijn, maar het was nog behoorlijk fris, zo'n 10. Door buitenwijken van Berg liepen we eerst naar de plaatselijke sportterreinen. Hier daalden we steil door de bossen af. Een paar wandelaars die minder goed profiel op hun zolen hadden zitten, zeiden verbaasd: "Ze lopen ons allemaal voorbij!". We staken de Geul over en kwamen langs een kapelletje in Houthem. Door Houthem bleven we stijgen. We staken een spoorlijn over. Vlak voor een snelweg volgden we enige smalle paden door een bospassage en liepen verderop onder een snelweg door. Langs en door het Kloosterbos bereikten we het Houthemerveld. Over veldwegen stegen we naar buurtschap Raar. Daar staken we bij een kapelletje een verkeersweg over. Over een veldweg, die door het Raarveld liep, bereikten we de eerste rust te Humcoven. De koffie smaakte hier prima. De rust was gevestigd in een grote boerenschuur. Buiten stonden tafeltjes en stoelen, gedeeltelijk overdekt. Maar met de zon en het droge weer was het hier goed toeven.
Voorbij Humcoven doken we weer een bos in. Over bospaden steeg ons parkoers weer. Aan de rand van vliegveld Zuid-Limburg staken we de A2-snelweg over. Over een grintweg bereikten we Bunde. Nog volgde een lang pad door het Bunderbos. Na de spoorlijn heette het bos Geullerbos. Via Brommelen kwamen we in Geulle. Hier was de tweede rustpost op 14 km.
Het verste punt die dag was Elsloo. Hier liepen we eerst langs kasteel Elsloo en vervolgens door het bergachtige centrum. Hier was de derde rustpost op 20 km.
Via Catsop en Hussenberg kwamen we opnieuw in Geulle waar de vierde rustpost was op 26 km.
Via Schietecoven liepen we weer terug naar Humcoven waar de voldoe rust was op 34 km.
Via Rothem werd de finish bereikt. De totale afstand bedroeg deze dag 40,9 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg