tweede dag van de 6e Heuvelland wandel4daagse 1993 vierde dag van de 6e Heuvelland wandel4daagse 1993 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 6e Heuvelland vierdaagse van 12 t/m 15 augustus 1993
De derde wandeldag, zaterdag 14 augustus 1993
Vierdaagse Heuvellandwandelingen We liepen eerst door Terblijt. Over het plateau van Margraten, op weg naar Gasthuis, hadden we fraaie vergezichten. We zagen een graspad, omzoomd met een paar toegangshekken naar een grote Hoeve. In buurtschap 't Rooth was de fruitpost. Deze dag kregen we een banaan. Daarna kregen we een paar fraaie uitzichten op een open Mergelgroeve. Bij de ingang van groeve 't Rooth verlieten we dit particulier terrein. In Cadier en Keer werd de eerste rustpost bereikt.
We staken de N278 over en over een grintweg bereikten we het Savelse Bos. Op weg naar dit Savelse Bos voerde het pad over zeer smalle paden tussen afrastering. Daarna staken we een weiland over en vervolgens volgde enige smalle paden tussen maïsvelden. Langs de Riesenberg werd Eckelrade bereikt voor de tweede rustpost. Hier vandaan werd opnieuw koers gezet naar het Savels Bos. Nu liepen we afwisselend door of langs het bos. In het Eyser bos maakten we een scherpe bocht om vervolgens langs de andere bosrand terug te lopen. Het pad verliep weer flink heuvelachtig. In het Sint Jozef klooster was de derde rustpost te Rijckholt.
Vlak voorbij deze rust liepen we even van de route af en liepen naar de dorpskerk. We kenden deze van vorige heuvellandwandelingen toen we er wel langs liepen. We staken er nog een kaarsje aan. Opnieuw liepen we naar het Savel Bos. Bij een oude grotwoning was een extra verzorgingspost. Er werd reclame gemaakt voor EXTRAN. Het smaakte prima en hielp goed tegen de dorst. Éénmaal voerde het pad door een soort ravijn. Via de Trichterberg werd de vierde rust bereikt te Eckelrade.
Over een doodlopende weg verlieten we Eckelrade. De weg ging over in een grintweg en voerde naar buurtschap Honthem. Over veldwegen werd het Blankenberg klooster bereikt. Dit leek net op een groot kasteel annex boerenhoeve. Opnieuw werd Cadier en Keer bereikt. Hier was de vijfde en laatste verzorgingspost. Wij lesten onze dorst iets verderop met een liter (karne)melk.
Via het Missiehuis (Zuid-Afrika museum) werd St. Antoniusbank en even later Bemelen bereikt. Voor de kerk stond een open sportwagen. De kerkdeuren stonden open en er werd een trouwdienst gehouden. De bruidegom mocht juist de kaars aansteken. Langs het oude stadhuis van Bemelen liepen we naar krijtrotsen, waarlangs we ons verder verplaatsen naar de finish. De totale afstand bedroeg deze dag 41,8 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg