tweede dag van de 6e Heuvelland wandel4daagse 1993 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 6e Heuvelland vierdaagse van 12 t/m 15 augustus 1993

De eerste wandeldag, donderdag 12 augustus 1993
heuvelland4daagsestartlokatie Om 7 uur kwamen we aan met de auto bij de start van de 6e Heuvellandvierdaagse. We zagen drommen mensen startten. Wij startten bewust ook wat later om die erge drukte te mijden. Eerst liepen we naar Terblijt. Over veelal veldwegen liepen we over een hoog plateau. Eerst naar buurtschap Wolfshuis en de Van Tienhoven molen. Daarna stevenden we af op buurtschap Groot-Welsden. Toen we in het centrum kwamen, zagen we een plattegrond met daarboven de naamplaats Margraten. Groot-Welsden is weliswaar gemeente Margraten, maar door de plaats Margraten zelf kwamen we niet. We sloegen af en liepen naar Sibbe. Hier was de eerste rust in Café aan de Kirk op 7 km.
Daarna liepen we door naar het plaatsje Yzeren. Maar vlak voor het plaatsje sloegen we af en volgden een minuscuul klein paadje dat om Yzeren heen liep. Via Heerstraat liepen we naar Scheulder. Buiten Scheulder liepen we langs Hoeve Cultura uit 1933. De asfaltweg ging weer over in een veldweg. We dwarsten het einde van het Gerendal. Door een bos gingen we steil omhoog. We daalden weer af en kwamen langs de Keuterberg. Na camping De Annemoon liepen we over weilanden door draaipoortjes langs de Geul. Na buurtschap Stokkem kwamen we in Wijlre uit bij de waterradmolen. Hier was de tweede rust in Gasterij De Herberg.
We verlieten Wijlre en ons pad steeg weer. Ons werden weer prachtige panorama's voorgeschoteld. Op één van die panorama's stond een verwijzing wat alles was. Voor het Eyserbos daalden we af, eerst in de richting Gulpen, maar spoedig werd die de richting gecorrigeerd. Nu kwam een fraai parkoers langs een beekje, door een bos, een weiland en weer bos. Door een lange tunnel onder een oude spoorlijn liep ons pad met een meter lager een beekje. Via Piepert liepen we naar Eys waar de derde rust was in Café Dancing Sport van Miriam en Leo Seroo.
Over een steile trap verlieten we Eys. Over een smal pad door weilanden en door draaipoortjes liepen we (weer) naar het Eyser bos. Buiten dit Eyser bos bereikten we het hoogste punt voor die dag, namelijk ruim 190 meter. Vervolgens liepen we naar Elkenrade om vlak hiervoor een smal pad in te slaan. We liepen langs de Rensberg. Aan het einde dan dat leuke smalle dalende pad, dat opgesierd werd met brandnetels, bereikten we veldwegen, waarover we naar Wijlre afdaalden. Hier was de vierde rust.
Door Wijlre, overgaand in Eternaken volgden we weer paden door weilanden langs de Geul. Meteen na Schoonbron werd Schin op Geul bereikt. In een buitenwijk van Schin op Geul lag een pijl bij een afslag op de grond. Een groep jongelui wezen ons lachend de verkeerde richting op. Mede dankzij de scherpe ogen van Coos zagen we een volgende pijl hangen. Door het Gerendal stegen we weer. Langs het St. Jansbos werd de vijfde rust bereikt in Sibbe.
Aan de dorpsrand van Sibbe plaatsten we nog 2 kaarsjes in een prachtige glazen kapel. Door het Niebosch verlieten we Sibbe. Vlak voor de finish voelden we wat druppels. De totale afstand bedroeg 43,0 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg