Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum woensdag 21 september 1988
traject Maroldsweisach - Eckartshausen - Altenstein - Unterehldorf - Hatters dorf - Tambach - Scheuerfeld - Coburg
afstand 31 km
wandeltijd 9 uur
weer
temperatuur
overnachtingadres jeugdherberg.
Overnachtingprijs DM

Coburger Mohr Coburg logo Tien voor negen vertrokken we van het hotel te Maroldsweisach. Langs een maïsveld zagen we twee reeën lopen. Toen we Maroldsweisach uitliepen kwamen we op een pad in een bos waar dwars over de weg een rood / wit lint was gespannen. Even later stond er een waarschuwingsbord in verband met explosiegevaar voor basaltwinning. Daarop besloten we terug te lopen en maakten er, met behulp van de wandelkaart een ruimere omweg om voornoemd gebied heen. Bij Eckartshausen doken we het bos weer in en kwamen even later weer op het parkoers terecht.
Coburg vesting Door de bossen bereikten we Altenstein (foto 46). Bij Unterelldorf was weer veel open veld. Bij Hattersdorf zagen we enige hektaren land waarop alleen maar zonnebloemen stonden. Vlak voorbij Hattersdorf bleek de spoorlijn weggehaald te zijn (foto 47). Via Neundorf kwamen we bij Tambach waar een grote dierentuin was bij een groot slot. Daarna voerde de tocht veelal over asfaltweggetjes via Altenhof, Hergramsdorf naar Scheuerfeld. Hier belden we op naar de jeugdherberg te Coburg of er nog plaats was. Rond zes uur kwamen we bij de jeugdherberg aan. Het was een groot oud kasteelhuis dat in 1869 door een baron werd gebouwd. We konden (voor de eerste maal) meteen in de jeugdherberg warm eten. We sliepen er in een tweepersoons kamer met een douche om de hoek.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg