Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum donderdag 22 september 1988
traject Coburg - Spittelstein - Kipfendorf - Wellmersdorf - Fürth am Berg - Steinach an der Steinach - Mitwitz
afstand 31 km
wandeltijd uur
weer
temperatuur
overnachtingadres Gasthof Wasserschloss
Overnachtingprijs DM

Mitwitz We stonden wat vroeger als anders op omdat het ontbijt in de jeugdherberg te Coburg om half acht was. Eerst liepen we naar het centrum en kochten een wandelkaart en ansichtkaarten (foto 48). Daarna liepen we naar de vesting van Coburg. We liepen er een keer omheen (foto 49 en 50).
Rond 10 uur begonnen we aan de eigenlijke wandeling. We zouden vlak langs een schietterrein komen. Al van afstand was te horen dat men hier aan het schieten was. Daarop besloten we van de roete af te gaan en een ruimere omweg om het schietterrein te nemen. Deze dag voerde de tocht veelal over smallere wegen en paden waarbij vele heuveltjes werden bedwongen. Via de Goldberg en de Pfaffenberg kwamen we in Spittelstein waar we limonade dronken. We kregen er twee rietjes bij. Toen we bij de winkel buiten op een stoep wilden zitten bood de eigenaar, die buiten bezig was, ons zijn zitje aan.
Na Kipfendorf kwamen we op de Stiefvater (461m) vanwaar we uitzicht op de DDR hadden en twee afzonderlijke hekken. Op een uitkijktoren stond iemand met zijn rug naar ons toe (om te zien of er niemand uit de DDR zou ontsnappen). Na Wellmersdorf kwamen we op de BirkigerBerg (484m) waarop we geen berken zagen staan. Via de Further Berg (420m) werd Furth am Berg bereikt. Via de Spitzberg (476m), waar vanaf de weg steil omlaag ging, kwamen we bij de laatste berg voor deze dag, de Hassenberg (433m). Via Steinach an der Steinach bereikten we Mitwitz, ons overnachtingsadres in Gasthof Wasserschloss.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg