Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum dinsdag 13 september 1988
traject Eschwege - Hundsrück - Rittmannshausen - Lüderbach - Altefeld
afstand 37 km
wandeltijd uur
weer af en toe regen
temperatuur 12°
overnachtingadres Gasthaus Zur Koppel
Overnachtingprijs DM 40

eschwege Eerst liepen we nog even naar een boekhandel om naar een wandelkaart te kijken, doch zonder sukses. Rond negen uur begonnen we aan de wandeling, terwijl we niet wisten waar we zouden overnachten die komende nacht. Toen we Eschwege uitliepen, zaten we eerst op een verkeerd pad. Dat merkten we echter definitief op het moment dat de gemarkeerde roete van rechts kwam. Het begon te regenen en regelmatig gebruikten we de paraplu. Toen we de bossen inliepen begon een jager te schieten en werden we ongerust. Enerzijds bestond de kans dat in onze richting werd geschoten terwijl we anderzijds voor wild zouden kunnen worden aangezien. We bliezen enkele malen op ons meegenomen scheidsrechterfluitje maar de jager bleef door schieten. We besloten de wandeling voort te zetten.
Het was aanvankelijk flink stijgen en we transpireerden flink. Boven gekomen woei het hard en voelde het koud aan bij een temperatuur van rond de 10 graden. Via de Hundsrück kwamen we bij Forsthaus Hundsrück. Daarna voerde het pad over de Schieferstein (488m). Nu liepen we over de Hessenweg. Helaas liepen we er wat te snel doorheen. Ons tempo lag wat hoger omdat we nog niet wisten waar we langs de roete een overnachtingsadres zouden vinden. Bij de Erikahütte hadden we een prachtig uitzicht op Weisenhorn.
Door de bossen ging het verder naar Rittmannshausen waar we koffie dronken en waar we zouden kunnen overnachten als we niets in Altefeld vonden. In de gelegenheid waar we koffie dronken zei de waard dat een jongeman uit deze plaats een vrouw uit Best had gevonden en met haar was getrouwd. Wijzelf hebben goede herinneringen aan Best.
In Lüderbach hadden we nog een rust waar we twee broodjes aten (foto 33). Op de Schienberg (430m) hadden we nog een mooi uitzicht op de DDR. In Altefeld vonden we voor DM 20,00 per persoon Zimmer mit Frühstück in Gasthaus Zur Koppel. We maakten er nog een kleine wandeling en stootten daarbij op een bord "HALT US FORCES, Über 1 km East Germany". Later hoorden we dat de Amerikanen die in West-Duitsland zijn gelegerd hier niet verder mogen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg