Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum woensdag 14 september 1988
traject Altefeld - Markershausen - Holzhausen - Nentershausen - Bauhaus - Hönebach
afstand 28 km
wandeltijd 9 uur
weer enkele buitjes, zwaar bewolkt.
temperatuur 15°
overnachtingadres Gasthaus Lindenhof
Overnachtingprijs DM110

e6-route We werden 's-ochtends wakker met het tikken van de regen tegen de ramen en dakpannen. Na het ontbijt was het weliswaar droog maar vlak daarop begon het te regenen. Het pad voerde hier in Altefeld, waar geen winkels waren, meteen de bossen in. Het ging daarbij snel vrij steil omlaag en moesten oppassen om niet uit te glijden. Na Markershausen kwamen we bij Holzhausen. Daarna voer de de tocht, weliswaar door de bossen, maar steeds over brede grintwegen. Daarna volgde een stuk langs een bosrand om weer in de bossen uit te komen.
Voor Nentershausen was weliswaar al de afslag naar de X4, het verdere verloop van onze tocht. Maar we wilden naar Nentershausen gaan om er een wandelkaart te kopen en verder om er wat te drinken. De winkels waren echter 's-woensdagsmiddags dicht. Even verderop liepen we door Bauhaus (foto 34). Daar was wel een winkeltje. Deze stond echter op het punt om opgeheven te worden. Dus geen wandelkaart. Na weer een lange tijd door de bossen gelopen te hebben, hoorden we een groot aantal honden blaffen. Het waren honden van de douane die er een oefening hielden. Vlak daarop zagen we eerst twee reeën en even later één ree lopen. Rond kwart voor zes kwamen we op ons overnachtingsadres Gasthaus Lindenhof in Hönebach. 's-Avonds aten we pas om half negen. We hoorden van de waard dat in mei en juni van dit jaar groepen van 12 tot wel 30 man de E6 liepen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg