Vorig verslag van het Waterlandpad Volgend verslag van het Waterlandpad Terug naar het overzicht van de wandelverlagenverslagen van het Waterlandpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Waterlandpad

druppellamp Dit is het wapen van Purmerend. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op dinsdag 15 september 1987 vervolgden we het Waterlandpad. Na Kwadijk ging de asfaltweg over in een 2 km lange grasdijk. Van een zichtbaar belopen pad was hier geen sprake. We volgden de dijk en klommen enige malen over hekken. Sommige schapen vermoedden hier geen onraad, want pas op 10 cm afstand werden we soms pas opgemerkt.
Net in de bebouwde kom van Edam kochten we chocomelk bij een SRV-wagen. Vlak voor een houthandel gingen we rusten. Er lagen hier enige palen die goed als zitbank dienst deden. Na de Sluis van Edam liepen we over een grasdijk en langs het IJsselmeer naar Volendam. Hier was het gezellig en toeristisch. Even voor Monnikkendam liepen we weer over een grasdijk. Bij de VVV in Monnickendam herkenden we onze wandelgids van het Waterlandpad. Ze hadden 5 boekjes ingeslagen.
Over weer een grasdijk langs het IJsselmeer liepen we voorbij gemaal Poelsluis naar Zuiderwoude. Over een vrij rustige asfaltweg (af en toe fietspad) kwamen we via Ransdorp in Durgerdam. Net voorbij Durgerdam liepen we weer over een dijk, nu langs het IJ. We staken de in aanbouw zijnde A1O over en in Schellingwoude(een wijk van Amsterdam) kwamen we bij de Oranjesluizen. Deze staken we in een slalom over. Er lagen veel schepen in de drie sluizen. Nadat we het Amsterdam-Rijnkanaal (wist u trouwens dat dit kanaal loopt van Amsterdam naar de Waal ! ) hadden overgestoken volgden we dit nog een paar km. Vlak na het nieuwe in aanbouw zijnde viadukt van de A1O beŽindigden we dit tweede gedeelte en liepen naar NS-station Diemen vanwaar we verder huiswaarts gingen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg