Volgend verslag van het Waterlandpad Terug naar het overzicht van de wandelverlagenverslagen van het Waterlandpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Waterlandpad

druppellamp Dit is het wapen van Bergen Noord-Holland. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op maandag 14 september 1987 begonnen we aan het eerste deel te Bergen aan Zee bij het Zeehuis. Het was een moeizame start, want na 7 uur van huis te zijn gegaan, begonnen we pas om half elf.
We liepen eerst door het Noord-Hollands Duin Reservaat met trajekten van de Duinweg. In Egmond aan de Hoef liepen we langs de fundamenten van de ruÔne van het kasteel Egmond. We staken het "kippebruggetje" over. Dit bruggetje is zo hoog, dat oudere fietsers er nauwelijks tegenop kunnen komen. Via het fraaie HeilooŽrbos en landgoed Nijenburg bereikten we de Boekelmeerpolder. Door de stralende zon en de regenval van de voorgaande dagen hadden we een wijds uitzicht.
Na een rust in cafť 't Pontje te Akersloot staken we met het pontje het Noord - Hollands kanaal over. Kosten É 0,15 per persoon. Door de polders van Zuid-Schermer bereikten we bij een molen een leuk smal, ťťn tegel breed pad over een grasdijk. Na een smal voetgangersbruggetje bereikten we een asfaltweg.
Aan de rand van Driehuizen was weer een smal graspad. Over een enigszins doorverende, 2 planken breed bruggetje, bereikten we een brede grasdijk,die na een bocht, waarin een stier aangelijnd lag, overging in een asfaltweg. Via Noordeinde bereikten we Graft, waar we bij een supermarkt nog een rust hadden. Hier in Graft stond een juweeltje van een stadhuis met als architekt Leeghwater. Even verderop lag het Raethuys van De Rijp.
Na de ca.2 km lange Westdijk volgde de 6 km lange en rechte Volgerweg en bereikten we de (beruchte) Neckerweg (berucht van Amsterdam-Hoorn). Opvallend hier in de Beemster zijn de stolpboerderijen met hun hoog oplopende daken. In Purmerend beŽindigden we onze eerste etappe en via NS-station Purmerend- Overwhere reisden we huis-waarts.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg