Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de wandelverslagen van het Pieterpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor

Het Pieterpad, van Pieterburen naar de Sint Pietersberg


datum: dinsdag 19 mei 1987
traject: Meerloo - Venlo

Dit is het wapen van Meerlo-Wansum. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag We ontbeten in Meerloo rond 7 uur. Maar we praatten over zoveel dingen dat we uiteindelijk om 8.23 uur vertrokken. We praatten onder andere over vakantie in Oostenrijk en Spanje en dat in Spanje het binnenland helemaal niet toeristisch is. Toen we uiteindelijk vertrokken liepen we eerst een eindje terug en fotografeerden het kasteelke van Meerlo. Even voorbij Meerloo liepen we nog 1 km van de roete af naar Gunhof. Hier zou een oud kasteel hebben gestaan, maar het was nu een grote boerderij.
In Swolgen was het café nog gesloten. We liepen verder door de Swolgenense bossen. We staken het Schuitwater over via een knuppelbruggetje. In een weiland lag een grote oude boom waarop we heerlijk lunchten. We liepen langs Hotten en over de Houthuizerheide.
Dit is het wapen van Venlo. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Via Houthuizen bereikten we Grubbenvorst. Als eerste groot gebouw ligt daar een klooster met daarvoor een parkje. In dat parkje stond een standbeeld van een non die een koe melkt. Dit standbeeld werd met het klooster door ons vereeuwigd. In CR De Zwaan dronken we koffie en hadden een rust. Daarna staken we de Maas over met een pont. Even verder vleiden we ons in een weiland met onder ons de regenkleding voor op het nog enigszins natte gras. Hier hadden we een zonnenbad van maar liefst 1¾ uur. We liepen langs Velden en op weg naar Venlo kwamen we nog langs een kapel. Hier vlak achter stond nog een klein kapelletje met wat brandende kaarsen. We staken er ook een paar aan. Langs de Maas bereikten we ons overnachtingsadres bij mevrouw Knapen, Puteanenstraat 6 te Venlo.
Toen we in Venlo waren en wat gekocht hadden in supermarkt Die Zwei Brüder von Venlo stond alles geprijsd in DM. We hadden iets gekocht dat DM 3,60 kostte. We dineerden in een Chineesch Indisch Restaurant. Als avondwandeling liepen we nog even langs de Maas om vervolgens het Pieterpad op te pakken en naar het NS-station te lopen. Vandaar liepen we door de binnenstad terug naar het pension. Ik heb mevrouw Mijling toegezegd om haar het adres te sturen van de Vereniging vrienden op de fiets.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg