Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de wandelverslagen van het Pieterpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor

Het Pieterpad, van Pieterburen naar de Sint Pietersberg


datum: maandag 18 mei 1987
traject: Gennep - Meerloo

Dit is het wapen van Gennep. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Na het ontbijt van even over 7 uur vertrokken we om 7.55 uur. Vlakbij was een Esso pompstation waar we een stempeltje met Gennep erop konden krijgen. We verlieten Gennep door een nieuwbouwwijk. En de markering week iets af van de beschrijving. Via de Heyense bossen bereikten we de nieuwe snelweg A77 en kwamen in Boswachterij Bergen. Hier klopte de beschrijving uit het boekje niet met de markering. Dat kwam doordat de beschreven roete doodliep op een afrastering. Daarop volgden we de markering, maar die was niet optimaal. Uiteindelijk zaten we weer op de roete en toen kwam weer een wijziging. Op een plaats waar een bordje had moeten staan met daarop " vrije wandeling - natuurreservaat" stond nu niets, maar het was wel afgezet door palen met prikkeldraad met de mogelijkheid voor voetgangers om er over te stappen. We kwamen in het prachtige natuurreservaat Het Quin met vennetjes en een uitkijkheuvel tot een hoogte van 29,2 m.
In Afferden dronken we ieder een liter jogiedrink en kregen hier meteen een stempel. We staken de Maas over. Bij de afrekening op de pont kregen we zonder te vragen een stikker van de pont. Tot Vierlingsbeek volgden we een parkoers over een zandweg met wat bomen en weilanden. Op een gegeven ogenblik brak de zon door en we besloten meteen lekker in de zon te liggen, wel een half uur lang. In Vierlingsbeek dronken we koffie in café de Wildeman.
Dit is het wapen van Vierlingsbeek. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Na Holthees kwamen we in Smakt. Hier wonen slechts 240 mensen. We bezichtigden de kapel van Smakt. Coos maakte een foto van het wapen naast de kapel. In de kapel staken we 2 kaarsen aan na ze betaald te hebben: 50 cent per stuk. Deze kapel is gewijd aan Jozef en dateert al van 1699.
In de stichtingsakte staat te lezen, dat "de inwoonders vant" geheucht van Smakt so verre afgeseten zijn van de parochie van Venray, dat sij in den winter qualick connen coemen. So is bepost ééne Capelle opdat de inwoonders aldaer souden hebben den Godtsdienst en de Christelicke leeringe op de naervolgende conditien".
En dan volgt een lange opsomming van alle plichten en rechten. In CR Het Pelgrimshuis dronken we nog een kopje koffie. Door landgoed Geysteren liep een mooi bosparkoers met een leuk beekje er door heen. In Wanssum begon het te regenen. Een paar km verder kwamen we bij Meerloo waar ons overnachtingsadres meteen de eerste zijstraat in het dorp was. De voorspelde temperatuur was 13 graden, maar ik geloof dat het wel 15 graden is geweest. Ik heb nog een paar uur in korte broek gelopen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg