Vorig verslag van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch Volgend verslag van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van het Pelgrimspad (II) Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor LAW 4 Eijsden-Den Bosch
voorkant wandelboekje LAW 4 Eijsden-Den Bosch Donderdag 19 december 1985
We ontbeten om 6.45 uur. We namen de trein van 7.30 uur uit Roermond. Om 8.15 uur vertrok EMA buslijn 179 naar Valkenswaard. Behalve op het busplein te Eindhoven heeft het verder die dag niet geregend. We sloegen een klein stukje, de Valkenswaarderweg, over en begonnen aan een kaarsrechte zandweg die vroeger een trambaan was geweest.
Vlak voorbij Timmereind moesten we na de brug linksaf langs de beek en langs café camping De Volmolen. De camping lag er wel maar kennelijk had de camping over het pad uitgebreid want het pad was niet te vinden. Met mijn kaartkennis was het mogelijk om via een omweg weer op de route uit te komen, maar dat was wel ruim 1 km om.
Het klaarde zowaar op en de zon begon te schijnen zo af en toe. In Steensel wilden we bij CR "De Ster" wat drinken. Maar deze was dicht. Er naast lag een motel maar dit was alleen toegankelijk voor motelgasten. Gelukkig was er een supermarkt. Daar kochten we 2 liter jogiedrink.
Deze was zelfs duurder dan bij de SRV-rijdende winkel de vorige dag. Verder kochten we een zakje drop, gekleurde staafjes en 2 bananen. Buiten dronken we de jogiedrink op. In Zandoerle was de derde officiële stempelpost waar we officieel een stempel konden halen maar deze was dicht. Daarop aten we wat op de vensterbank van café De Brink te Zandoerle.
Dit is het wapen van Oirschot.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag We kwamen door Halve Mijl waar wel 34 grafheuvels liggen die dateren uit 1100 voor Christus. In Halfmijl stond een bord met een splitsing van de GR naar Den Bosch, de GR naar Bergen op Zoom en de GR naar Eijsden. Jammer was alleen dat de richting van de GR naar Eijsden en de GR naar Bergen op Zoom verwisseld waren.
In Oostelbeers was uiteindelijk een café dat geopend was. Namelijk café Juliana. Hier dronken we koffie. In Oirschot aangekomen bij het Wilhelminakanaal was het nog 11 km lopen naar het centrum. Met de bus reden we naar Best. Ik verwachte dat de bus op een pleintje voor station Best zou rijden. Toen we het station rechts zagen liggen vroegen we aan de buschauffeur of we er nog langs kwamen. Dit was niet het geval waarop we uitstapten. Toen we later weer in Roermond aankwamen kochten we op het station treinkaartjes voor de volgende dag. De kaartverkoopster kende ons al want bij het vierde kaartje vulde ze zelf aan. Toen we 's avonds aten, zei de vrouw van de waard aan het eind van de maaltijd: jullie kunnen kiezen als dessert uit koffie of wijn. We kozen wijn.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg