Vorig verslag van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch Volgend verslag van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van het Pelgrimspad (II) Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor LAW 4 Eijsden-Den Bosch
Dit is het wapen van Oirschot.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm Dit is het wapen van Oisterwijk.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Vrijdag 20 december 1985
De vrouw van de waard had zich weer verslapen. Ze kwam toch nog om 6.55 uur beneden. Om 7.15 liepen we naar het station. In Eindhoven stapten we over op de trein naar Best. Hier wachtten we een kwartier op de bus die ons naar de markt in Oirschot bracht.
Hier liepen we eerst naar de grootste stoel van Nederland. Deze is ca. 32 meter hoog. Coos klom er op en ik maakte er een foto van. Het begon te regenen en we trokken onze regenkleding aan. Om 9.07 uur zaten we weer op de route bij het Wilhelminakanaal. Vele keren werden we steeds weer verrast door de fraaie paden die ons werden voorgetoverd.
Dit is het wapen van Haaren.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van Esch.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag De kapel De Heilige Eik was de kapel waar ik de vorige keer toen ik de tocht liep op een zondag langs kwam en waar toen ca 60 kaarsen brandden. In Oisterwijk was cafť Venkraai gesloten. We liepen langs een aantal vennen en een stuk liep hier ook het Nivonpad LAW 502. Opvallend was dat de markering iets afweek van de officiŽle wandelroute.
In Haaren was de stempelpost Herberg Boxtel ook al gesloten. Even voorbij Haaren zagen we een wagen van lveco staan die leek op een SRV-wagen. Dit bleek inderdaad zo te zijn. We kochten 2 jogiedrink en kregen 2 bananen cadeau. Ter hoogte van Esch kwamen ons twee politiemannen te paard tegemoet. Na een 30 km lopen bereikten we uiteindelijk CR De Vier Kolommen. Hier at Coos uiensoep en ik groentesoep. Daarna dronken we nog twee koffie. Behalve het eerste uur was het verder tot Vught droog geweest. Daarbij hadden we ook nog een eekhoorntje gezien. Nu begon het weer te regenen.
Dit is het wapen van Vught.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van 's-Hertogenbosch.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Het was voor mij bekend terrein. Ik heb namelijk 11 jaar in Vught gewoond. We liepen onder andere langs de Eikenlaan waar ik gewoond heb, De IJzeren Man en via de Fusilladeplaats naar het afwateringskanaal. Om vijf uur kwamen we bij station Den Bosch aan en namen er de trein van 17.05 uur. In de trein sliep ik licht. Coos dacht dat de trein niet in Weert zou stoppen en toen de trein voor de tweede keer stopte, stapten we uit.
Pas toen we alvast onze treinkaartjes voor de volgende dag wilden kopen zag het er op eens allemaal anders uit. Nu beseften dat we in Weert waren uitgestapt maar de trein was net vertrokken. Nu dronken we op station Weert nog een kop chocolademelk. Zodoende kwamen we om half zeven in Roermond aan. 's Avonds aten we wilde eend.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg