Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten WS78 wandeltocht te Driebergen
Op 20 oktober 1984 organiseerde WS78 zijn 63 ste tocht. Begonnen werd met een parkoers, waarvan het eerste gedeelte vele weidse blikken opleverde. In een gebied waar 12 kastelen staan, kwamen we langs 5 kastelen, namelijk de kastelen Beverweerd, Sterkenburg, Moersbergen, Lunenburg en Sandenburg.
heidetuin te Driebergen Zwitserse brug in Rijsenburgse bossen te Driebergen Op 20 km was de grote rust in Doorn. Hier viel de eerste grote regenbui vergezeld met hagel. Na de rust werd het parkoers fraaier en we dwaalden door bossen (Kaapse bossen) en over landgoederen (de Ruiterberg, Huis te Maarn en Stameren). Nog éénmaal werden we getrakteerd op een fikse regenbui met hagel. Vlak voor de finish liepen we nog door een fraai aangelegde heidetuin met internationale bekendheid. Even verderop zagen we in de bossen een grote houten brug waar we over heen liepen en vervolgens in een spiraalvorm liepen we er ook nog onderdoor.
Weer bij de finish aangekomen vernamen we dat er 342 man gestart waren. Dat waren er toch weer 50 man méér dan de eerste tocht in Putten. Voor wat betreft de komende WS78-tocht te Best op 10 november 1984 is deze tocht ook voor Centurion-gangers te lopen, tenzij ze aan de gehele centurion-reünie willen meedoen. De reünie wordt in Eindhoven gehouden terwijl de prijsuitreiking pas om half zes begint.
naar de top van deze pagina

Henri Floor