Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten WS78 wandeltocht te Best
embleem WS78
Op 10 november 1984 waren 350 man naar Best gekomen om te genieten van het schone Brabantse land. 2˝km na de start kwamen we in het eerste bosparkoers. Op 7 km liepen we over een modder/gras pad langs een beekje. Ondanks het feit dat Klaas in zijn openingstoespraakje had gezegd, dat het niet zo modderig zou worden als in Putten, werd met dit modderpad Putten toch wel overtroffen. Maar als je je goed concentreerde, leverde dit modderpad geen problemen op.
Dit is het wapen van Best.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Na de eerste verzorgingspost op 9 km te Liempde dwaalden we eerst door het Velderbos en daarna over het landgoed De Mortelen. Via de gehuchten Mosselaar, Driehoek en Aarle bereikten we op 19 km CR 't Zand.
Na deze rust voerde het parkoers naar en langs het Wilhelminakanaal. Nu kwam er nog een fraai stukje Aarlese Heide en via Batadorp en langs het Beatrixkanaal bereikten we de Nieuwachtse Heide.
In Acht was de tweede verzorgingspost. Daarna gingen we even cross country'en over een grasland en coniferenaanplant. Tot slot hiervan liepen we over een heel smal pas tussen een sloot en een afrastering van een weiland, waarbij we ook door een (droge) greppel liepen. We liepen onder de A2/A58 door en op 37 km was de fruitpost bij Chris van Schijndel die de tocht had uitgezet.
Al met al werd het een niet onaardige tocht zij het dat wat mij betreft er best meer bossen in had kunnen zitten. Het weer deed helemaal niet denken aan november maar meer aan een frisse zomerdag met een temperatuur van 18 graden. Er waren zelfs enigen die in korte broek liepen zoals Sybold en Bob.
naar de top van deze pagina

Henri Floor