Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten WS78 wandeltocht te Putten
embleem WS78
Op 6 oktober 1984 vond de eerste wandeltocht plaats van het seizoen 1984/1985 van WS78. Om kwart voor negen was het in het startbureau al gezellig druk. Het leek wel een "nieuwjaarsbijeenkomst". Verschillende hadden elkaar sinds medio maart niet meer gezien en er werd druk handen geschud.
Dit is het wapen van Putten. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Benieuwd was men hoe de opkomst zou worden. Er was namelijk op 6 oktober een groot aanbod van wandeltochten. Dit in tegenstelling tot wat er in het OLAT-nieuws gesuggereerd werd. Er waren o.a. tochten in Dordrecht (tocht van de maand), LAT-herfsttocht te Berg en Dal en een tocht te Wieringen (met een 60 km). Hier in Putten kwamen 285 man van het prachtige parkoers genieten. Jo en Bert Pauw uit Den Haag waren de parkoersbouwers.
De route voerde eerst langs Ermelo, over de landgoederen Oud- en Nieuw Groevenbeek en het Sprielderbos. Via Staverden en het kasteel Staverden met zijn fraaie smeedijzeren hek kwamen we in Elspeet. Hier was de grote rust in HCR De Zwaan. En hoewel hier nog een café gereserveerd was, was juist voor de eerste lopers een bus met 40 man gearriveerd, zodat het al meteen druk was.
Via het Elspeter- en Speulderveld en de Speulder- en Sprielderbossen liepen we langs het Solse Gat waar je ook langs komt met de NWB Jac. Gazenbeekweg. Het was een geslaagde tocht geworden met fraai weer, ondanks de enkele buien die er vielen bij een temperatuur van 16 graden.
naar de top van deze pagina

Henri Floor