Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Laatste WS78 wintertocht van seizoen 83/84
embleem WS78
Dit is het gemeentewapen van Maarn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door 
de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 17 maart 1984 organiseerde WS78 haar laatste tocht uit haar winterserie 83/84 te Maarn. De start was vanuit het Dorpshuis. De zaal leek aan de kleine kant, want bij de start wemelde het van de mensen. Maar wat wil je bij 436 man. Dan is bijna elke zaal wel te klein.
Nadat Klaas de menigte had toegesproken, vertrokken we. We kwamen langs CR de Koeheuvel, bekend van de startplaats van de senioren tocht te Maarn. Spoedig kwamen we in de bossen, al begonnen we eerst over een kleine zandverstuiving. Het was prachtig zonnig weer en hoewel de temperatuur nog niet hoog was, voelde het in de bossen niet koud aan. We zagen een verwijzing naar het strand maar dit kon toch nog niet de Noordzee zijn. Spoedig kwamen we langs het Henschotermeer met zijn strand en na landgoed Den Treek bereikten we op 10 km de eerste verzorgingspost.
Nu kwam er een stuk asfalt. We doorkruisten namelijk militaire terreinen en we zagen enige malen de borden "verboden te fotograferen". We staken de A28 in aanbouw over en liepen langs de uitspanning waar de Centurions in 1983 hun reünie vierden. Op 21 km was in het KNVB sportcentrum te Zeist de grote rust.
Na de rust dwaalden we door boswachterij Austerlitz en kwamen langs het landgoed Heidestein. Omdat we nog een zee van een tijd hadden (de maaltijd na afloop begon pas om 18.15 uur) besloten we dit landgoed te verkennen. Het was met hekken afgezet, maar er waren uitnodigend trappetjes overheen gemaakt. We zagen hier een kudde schapen met een herder, gewapend met een verrekijker. We kwamen, op dit landgoed Heidestein nog een groep van 4 man tegen, allen ook voorzien van een verrekijker.
Op 30 km was te Driebergen de tweede verzorgingspost. Het was wederom gelukt om er een fraai bosparkoers van te maken. De finish lag Op 39,6 km. Hier konden we onze herinnering in ontvangst nemen. in grootte variërend naar gelang het aantal malen dat je de winterserie gelopen had. Ik had ze alle 10 gelopen. Het IVV-stempelnummer was 6898. Om 18.15 uur begonnen we aan de gezamenlijke WS78 maaltijd. Er waren 190 eetlustigen en het menu was "boerenkool met worst".
naar de top van deze pagina

Henri Floor