Grenslandpad: Geersbroek/Ulvenhout - Alphen

Op koningsdag, maandag 27 april 2015 ver­volg­den wij met het grenslandpad. We waren nabij Geers­broek de laatste keer geŽindigd en daar moesten we deze dag naar toe. Met de bus was het vanaf NS Tilburg ongeveer 50 minuten en vanuit NS Breda 20 minuten rijden. Wij kozen voor de bus vanuit Tilburg. Rond tien minuten o­ver negen kwamen we bij de bushalte Geers­broek­se­weg, dat nabij Ulvenhout ligt, aan. Van­daar was het een paar honderd meter om weer op de route te komen.

We dwaalden nu lange tijd door het Ulvenhoutse bos. Na 2 km lopen kwamen we aan de rand van Geers­broek bij een tuincentrum. We hadden hoop hier koffie te kunnen drinken, maar helaas. Het was deze dag een mooie, droge dag. Maar wel aan de frisse kant met temperaturen rond de tien graden. De wind maak­te het er niet aantrekkelijker op.

Deze wandeldag viel er niet zoveel te beleven, vooral ook omdat we deze dag veel door bossen liepen. Dat was ui­ter­aard wel heel mooi. Na het Ulvenhoutse bos dwaalden we door de Chaamse bossen. We kwamen langs de meertjes Ossengoor en Het Putven. Op de kaart stond dat we langs de jeugdherberg van Chaam zouden komen. Want we hadden zin in een rust en in koffie. Volgens de kaart lag het op zeer korte afstand van de route, waarop we besloten er heen te lopen. Toen we volgens de GPS voor het gebouw zouden staan, zagen we het nog niet. Het gebouw bleek gesloopt te zijn.

Het bleek dat het gebouw in 2006 werd gesloten en in 2009 werd het gesloopt. De nieuwe ei­ge­naar Stayokay kon het niet verkopen omdat het een contract met Staatsbosbeheer had, waarin stond dat het alleen verkocht mocht worden als het een jeugdherberg bleef. En dat lukte na­tuur­lijk niet. Bij camping Buitenlust hadden we een grote rust. Hier aten we een portie friet en dron­ken een Latte Macchiato. Omdat deze laatste wat tegenviel dron­ken we daarna nog een koffie verkeerd.

Daarna kwamen we nog langs Recreatiepark 't Zand. Dit bestond uit een meer met fraaie zandstranden. Nu was het niet ver meer naar Alphen. We hadden in totaal 6 uur gewandeld. Met de bus reden we naar Tilburg en verder met de trein huiswaarts.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor